Da li ste i vi dobili velike račune za struju?

Autor:

Pojedini građani, među kojima i kantautor Vlado Georgiev, žale se da su dobili znatno povećanje račune za utrošenu struju u decembru, iako im je grejanje centralno.

17
A- A A+
struja, osigurač, kilovat, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

  Elektroprivreda Srbije poslala je ovih dana račune sa obračunatom utrošenom strujom za decembar mesec, a ima onih koji su zaprepašćeni iznosima.

Jedan od njih je i popularan kantautor Vlado Georgiev koji je na svom Twitter nalogu objavio da mu je decembarski račun za struju čak 75.000 dinara, iako se greje preko daljinskog sistema (centralno grejanje).

Naveo je da mu je decembarski račun "tri puta veći" od uobičajenog.

On nije jedini koji se žali. Ima onih koji su na društvenim mrežama izrazili iznenađenje znatno uvećanim računima za struju od uobičajenih.

Slično se dogodilo i prošle godine, baš u decembru, mada su tada temperature bile znatno niže.

KAKO SE ŽALITI

Građani koji sumnjaju u ispravnost decembarskih računa za električnu energiju, mogu da podnesu reklamacije po regularnoj proceduri na šalterima JP EPS u elektrodistribucijama, na adresi koja se nalazi na svakom računu.

Rok za prigovor je osam dana. 

Na svakom računu naveden je i broj telefona na koji kupac, u zavisnosti od mesta stanovanja, može da se javi u vezi sa pitanjima koja ga interesuju.

Povezano

Sve vesti