Dodik: Ne formiramo paravojne jedinice sa Moskvom

Autor:

Kabinet predsednika Milorada Dodika demantovao informacije o formiranju "paravojnih jedinica" sa Rusijom, koju sui preneli pojedini portali. Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić kaže da tim informacijama "raspolaže već duže vreme".

1
A- A A+
banjaluka, hram, banski dvor, palata predsjednika, gradska uprava, trg krajine Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Republika Srpska ima svoje Ustavom i zakonima predviđene institucije koje su u službi stabilnosti svih njenih građana, a konstrukcije koje su se pojavile na pojedinim portalima da "predsednik Republike Milorad Dodik uz podršku Moskve formira paravojne jedinice" su izuzetno opasne i nisu u funkciji informisanja građana, saopšteno je iz kabineta predsednika Republike Srpske.

"Da je to tako svedoči i činjenica da se autor spornog teksta nije pozvao ni na jednu proverljivu činjenicu koja bi ukazivala na tačnost njegovih navoda o formiranju takvih jedinica u Republici Srpskoj", ističe se u saopštenju i dodaje da kabinet predsednika Republike Srpske najodlučnije odbacuje takve spekulacije.

Pojedini portali preneli su juče informaciju da "predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uz podršku Moskve formira paravojne jedinice".

Sarajevski portal Žurnal objavio je da obaveštajno-bezbednosne službe BiH raspolažu saznanjima da, dosad nepoznato javnosti, udruženje "Srbska čast" radi na formiranju paravojne formacije u Republici Srpskoj i da već regrutuje ljude.

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić izjavio je da tim informacijama "raspolaže već duže vreme.

"Prikupili smo dosta informacija vezano za to", rekao je Mektić za portal Klix.ba, ali nije želeo da iznosi više detalja jer će, kako je rekao, detaljni izveštaj najpre biti dostavljen Tužilaštvu BiH.

Američki kongres o RS, NATO, Dodiku i Putinu

Povezano

Sve vesti