Raspisivanje beogradskih izbora u utorak?

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković najverovatnije će sledeće nedelje raspisati izbore za Skupštinu grada Beograda , piše Politika, a B92 saznaje da će se to dogoditi najverovatnije u utorak.

101
A- A A+

izbori, beograd, beogradski izbori Foto: MONDO/Mario Milojević

Izbori za odbornike u Skupštini grada Beograda najverovatnije će biti raspisani u utorak, saznaje B92.

Rok za održavanje beogradskih izbora je 23. mart, što je radni dan, te je rok onda nedelja 18. mart, podseća B92.

List "Politika" u današnjem broju piše da će predsednica Skupštine Maja Gojković najverovatnije sledeće nedelje raspisati izbore za Skupštinu grada Beograda i da bi u tom slučaju glasači na birališta mogli da izađu 4. marta.

Na taj način biće ispunjen Zakon o lokalnim izborima, kojim je propisano da od dana raspisivanja do dana održavanja izbora ne može da protekne manje od 45, ni više od 60 dana, napominje list.

Podsećamo, predsedništvo SNS najvilo je da će u ponedeljak na sednici razgovarati o listi kandidata za beogradske izbore.

Predsednik Srbije i predsednik SNS Aleksandar Vučić rekao je nedavno da će se lista u Beogradu zvati "Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd", a na njoj će dominirati nestranačke kičnosti.

SPS, koji će u koaliciji sa JS nastupiti na beogradskim izborima, svoju listu predaće u drugom delu sledeće nedelje, a kandidat te liste za gradonačelnika je Aleksandar Antić.

Svoju kandidaturu za gradonačelnika Beograda najavili su, između ostalih, i bivši gradonačelnik Dragan Đilas, predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić, lider DS Dragan Šutanovac, kao i Vesna Rakić Vodinelić iz Nove stranke.

Istraživanje: Mali, Đilas ili Šapić?Povezano

Sve vesti