Lovac iz sela kod Ljiga psima ugradio GPS

Lovac Zoran Janković, iz ljiškog sela Veliševac, kome je nestalo šest pasa, u poslednje dve nestale životinje je ugradio GPS, kako bi otkrio razlog nestanka dresiranih lovačkih pasa.

5
A- A A+

Ispostavilo se da su psi stradali od vukova a, prema njegovim rečima, da nije ugradio uređaj za praćenje, pomislio bi da mu je pse neko ukrao.

"Prva keruša mi je nestala pre mesec ipo dana, uspela je nekako da se otrgne od vuka. Išao sam u Lazarevac kod veterinara, koji ju je ušivao dva sata, međutim nije joj bilo spasa. Drugi pas, isto keruša, nju su vukovi rastrgli treći dan Božića za 10 minuta", kaže u izjavi za Glas zapadne Srbije Janković.

On kaže da je uređaj za praćenje u stvari jedna ogrlica, preko koje se putem mobilnog telefona prati kretanje psa, čak i ako stoji.

Otrovano još 16 životinja: Orlovi, pas, lisica...

"Mesečno se uplaćuje 7,5 evra. Kada sam video da između Malog i Velikog Suvobora, keruša koja je u gonjenju stoji u mestu, 10 minuta, odmah sam krenuo. Mislio sam da ju je neko ubio, trebalo mi je desetak minuta da stignem, međutim vukovi su je već rastrgli", navodi Janković.

On dodaje da se u tom kraju pojavio čopor vukovakoji prave haos i trebalo bi na to da obrate pažnju.

Ko to krade lovačke pse po Milanovcu?

"Da se ljudi ne zamajavaju, neka psima ugrade praćenje. Pričao sam i sa lovočuvarom koji je upoznat sa situacijom i koji uredno viđa vukove u planini. Ja volim pse, i uvek imam oko šest, bilo je pre i krađa i ubijanja, ali ovo sad što se dešava, verujte mi, posledica je napada vukova", kaže Janković.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti