Oglasio Beli: Pokret na Mladenovac, ja na Beograd

Autor:

Nakon što je pokret "Beli, samo jako!" saopštio da se ograđuje od daljeg delovanja Luke Maksimovića, interpretatora fiktivnog lika Ljubiša Preletačević Beli, na Facebooku se oglasio i on.

110
A- A A+
beli, preletačević, luka maksimović, sarma, sarme, mladenovac, izbori Foto: Mondo/ Goran Sivački

Pokret se od njegovih aktivnosti ogradio nakon što je Luka Maksimović za današnji "Blic" rekao da još uvek pregovara sa svojim alter egom Ljubišom Belim Preletačevićem da li da učestvuje u predstojećim beogradskim izborima.

Građanski pokret "Beli - Samo jako", osnovala je grupa nekompromitovanih ljudi pred lokalne izbore u Mladenovcu 2016. godine, s ciljem da se bori protiv "korumpirane vlasti i nazadnog sistema", navodi se u saopštenju.

"Nakon ulaska u lokalni parlament, s osvojenih 12 mandata, izašli smo na republički nivo kandidaturom Ljubiše Preletačevića Belog. Osnivački tim pokreta zadržao je svoje izvorne ciljeve i izlaskom na predsednicke izbore, kojim je trebalo da osnaži i proširi osnovnu ideju, a ne mladenovacki pokret u druge gradove Srbije", dodaje se.

Naglašavaju da je njihov politički angažman bio potvrda da organizovani pojedinci mogu da se suprostave i najorganizovanijim političkim i parapolitičkim strukturama.

"Satirični lik Ljubiše Preletacevića Belog je, po našoj proceni, uspešno izvršio zadatak banalizacije srpskog političara kao i političke scene", navode.

Istraživanje: Mali, Đilas ili Šapić?

Naglašavaju da "Pokret Beli - Samo jako", ostaje dosledan svojoj početnoj ideji i opozicionom radu u mladenovackom parlamentu, dok Luka Maksimović nastavlja svoju političku aktivnost samostalno, sa novim ljudima i idejama, moralno i politički odgovoran samom sebi, a ne pokretu.

U međuvremenu na društvenoj mreži Facebook oglasio se Preletačević i naveo da će on "preuzeti bitku za Beograd".

On je objavio da je "kandidovanjem za predsednika Republike izašao van okvira Mladenovca, a izbornim rezultatom uvideo da je podrška ogromna".

Raspisivanje beogradskih izbora u utorak?

"Posle 350 hiljada glasova nade, nema nazad", napisao je Beli, dodaući da je dužan da građanima ponudi "novu ideju".

On kaže i da je "privilegovan da postane predvodnik generacije" i da se više ne može zadržati na lokalnom nivou.

Dodaje da je "bitka na dva fronta skoro nemoguća i da zbog toga mladenovačka odbornicka grupa Beli - Samo Jako preuzima svu odgovornost nad daljim radom na lokalu".

"Ja ću preuzeti Bitku za Beograd", naglasio je Beli.

Povezano

Sve vesti