Stižu nove "Sluškinje"!

Autor:

Ljubitelji serije o šokantnom prikazu distopijskog društva mogu da odahnu. Nova sezona biće emitovana u aprilu!

2
A- A A+

Adaptacija romana Margaret Atvud iz 1985. godine osvojila je brojne nagrade u poslednje vreme, uključujući i nagradu Emi u septembru prošle godine.

Radnja serije "Sluškinjina priča" je smeštena u budućnost, u kojoj su fundamentalisti zbacili vlast i bivše SAD proglasile Gileadom. U ovom čudnom društvu, ljudska vrsta podeljena je na potpuno nove socijalne klase, a žene su vraćene više vekova unazad kada su u pitanju prava.

Žene u Gileadu nemaju imena i smatraju se vlasništvom – ne smeju da rade, poseduju imovinu ili čak čitaju! Sa druge strane, građanski rat vođen oružjem budućnosti doveo je do masovnog steriliteta, pa opstanak vrste počiva na Sluškinjama, šačici još uvek plodnih žena koje su vlasništvo najbogatijih, i rutinski ih siluju vlasnici kako bi im rodile decu. Glavna junakinja je Sluškinja po imenu Fredova (jer one dobijaju imena po svojim gospodarima), koja pamti vreme pre Gileada, kada je bila udata i imala svoje dete.

"Najveći problem za realizaciju druge sezone, bila nam je prva sezona, jer smo shvatili da moramo da zadržimo ili da nadmašimo standard koji smo zadali ", kaže producent Brus Miler.

On je otkrio da ćemo u ovoj sezoni videti i ozloglašene Kolonije, zagađene oblasti u Severnoj Americi, kao i to da će jedna Sluškinja umreti i da će scena sahrane izgledati baš zastrašujuće.

 "Njihovi kostimi su tako dizajnirani da vas prođe jeza. Imali smo sreće, jer smo snimali u Kanadi i pao je sneg, pa je ta scena na neki način i lepa, zbog tog kontrasta- sahrana i netaknuta belina", kaže Miler i dodaje da će Fredova biti još bolja u drugoj sezoni.


Tagovi:

Povezano

Sve vesti