Najbolja serija godine? (FOTO, VIDEO)

Autor:

Ili promašaj - šta vi mislite o novom hitu 2018, recite nam u anketi!

9
A- A A+

Da li ste već gledali seriju "End of the f***ing world"?

U pitanju je priča o Džejmsu i Alisi, neprilagođenim tinejdžerima koji kreću na put kako bi ona, posle dugog niza godina, videla svog oca.

Zvuči kao obična, romantična tinejdžerska priča? Pa, možda bi trebalo da vam kažemo i da je Džejms poremećen, i da je pristao da ide sa Alisom samo da bi nekako uspeo da je ubije usput, pošto već neko vreme mašta o tome.

Izvor: YouTube

Ova serija nekoliko dana je držala ocenu od 100% na sajtu RottenTomatoes, dok je sada "spala" na ocenu 96 od kritičara, odnosno 94 od publike.

PAŽNJA, SLEDE SPOJLERI

Mi smo gledali "EOTFW", i primetili sledeće - glumci su super, priča pomalo već viđena, muzika odlična, ali kraj je razočaranje. Tinejdžerski "Boni i Klajd" ipak bivaju razdvojeni, pošto Džejms, u naletu kavaljerstva, odlučuje da sam preuzme krivicu za zločine počinjene usput i policija ga ubija.

Iako je trejler "zagolicao" maštu Džejmsovom tajnom, odnosno činjenicom da sve vreme mašta o tome da ubije Alisu, taj njegov nagon ipak u potpunosti isparava tu negde oko treće epizode. Nakon što, u pokušaju da odbrani Alisu, ubije neimenovanog silovatelja, Džejms se pretvara u izbezumljenog tinejdžera koji ne zna "gde udara".

Naša "presuda"? Prednost "EOTFW" su Džejms i Alisa, odnosno Aleks Loter i Džesika Barden, Džema Vilan iz "Igre prestola" kao beskrajno simpatična, pravdoljubiva i zbunjena policajka, i činjenica da epizode traju po dvadesetak minuta, što znači da možete da je "progutate" za jedno popodne, ako ste u tom fazonu.

Mane? Iako je jasno da priča ne može da vodi ka hepi-endu, ipak smo se malo razočarali tragičnim krajem. "EOTFW" vam neće vratiti veru ni u pravdu, ni u ljubav "kao kad smo bili tinejdžeri", ni u iskupljenje, ali to ni ne pokušava. I u trenutku kada je nasilje među tinejdžerima sve učestalija pojava, nećete se osećati mnogo bolje ni ako vidite kako se dvoje naizgled pristojnih klinaca pretvaraju u ubice i pljačkaše u roku od sat vremena.

Osam epizoda nastalo je po adaptaciji istoimenog stripa, a iako je ta priča već završena, serija je postala toliki hit da producenti razmišljaju o nastavku.


Tagovi:

Povezano

Sve vesti