Fudbalu dali Rosija i Bađa - sad su pred gašenjem!

Autor:

Dugogodišnji italijanski prvoligaš, klub u kojem je ime stekao Paolo Rosi, a karijeru započeo veliki Roberto Bađo, osvajač Kupa Italije iz 1997. godine, nalazi se pred gašenjem.

8
A- A A+

Pre dvadesetak godina radovali su se velikom uspehu, osvajanju Kupa Italije, a danas su blizu bankrota i gašenja kluba.

Fudbalski klub Vićenca otkazao je duel niželigaškog kup takmičenja sa Padovom, s obzirom na to da su njihovi igrači stupili u štrajk zbog neisplaćenih plata, a kako prenose mediji sa Apenina, klub se suočava sa mogućim bankrotom.

Član Serije C, u kojem je ime stekao bivši italijanski reprezentativac Paolo Rosi, a karijeru započeo veliki Roberto Bađo, nije isplatio plate igračima još od septembra prošle godine.

Izvor: YouTube

Tako je Vićenca, "skvadra" s tradicijom dužom od veka (osnovana 1902. godine), koja je u sezoni 1997/98. igrala i polufinale Kupa pobjednika Kupova, stigla na rub egzistencije, a građanski sud u petak odlučivaće o njihovoj sudbini.

"Čelnici kluba su nas slagali, izdali su nas", poručili su razočarani fudbaleri ovog kluba, inače dugogodišnjeg italijanskog prvoligaša.

Osim Rosija i Bađa, dres Vićence nosili su i Luka Toni, Masimo Ambrozini, Frančesko Koko, Kristijan Mađo... te Bora Kostić, legendarni jugoslovenski reprezentativac i bivši fudbaler Crvene zvezde.

S obzirom na to da su seniori odbili da igraju zvanični meč, a od čelnika kluba zahtevaju da proglase bankrot, klub je pokušao poslati juniorsku ekipu na megdan Padovi.

Ipak, očajni navijači zaprijetili su protestima, kako bi sprečili mladi tim da se pojavi na terenu, te tako okončali višemesečnu agoniju.

Trener Nikola Zanini čak je zamolio stanodavce da shvate situaciju u kojoj se nalaze fudbaleri, te da ih ne isteraju na ulice zbog neplaćenih stanarina.

"Ne stidim se reći da sam pričao sa stanodavcima i molio ih da budu strpljivi, jer igrači koji zarađuju 1.000-1.500 evra mesečno nisu dobili plate već mesecima", istakao je očajni Zanini.

Izvor: YouTube

U grupi B treće italijanske lige, bankrot je već proglasila Modena, još jedan nekadašnji italijanski prvoligaš, koji je odustao od daljeg takmičenja.

Sve je izvesnije da i Vićencu očekuje slična sudbina...

Povezano

Sve vesti