Novi test "orlova" - mart rezervisan za Afrikance

Autor:

"Orlovi" protiv "orlova", pa će tako Srbija u martovskom terminu rezervisanom za prijateljske utakmice odigrati meč sa dve afričke reprezentacije.

15
A- A A+
orlovi Vladimir Stojković reprezentacija Foto: MN Press

Mart je rezervisan za Afrikance!

Nakon što je objavljeno da će Srbija u okviru martovskog termina rezervisanog za prijateljske utakmice odigrati meč sa Marokom, kolumnista portala MONDO i autor emisije Total Soccer na SOS kanalu Nebojša Petrović saznaje da će drugi rival biti Nigerija.

"Orlovi" će tako igrati sa afričkim "orlovima" (isti nadimak imaju obe reprezentacije), a duel će, interesantno, biti odigran u Londonu.

Za sada nije poznat tačan termin odigravanja utakmice, a podsetimo sa "lavovima sa Atlasa", što je nadimak Marokanaca, igraćemo u Beogradu.Srbija ima pozitivan skor protiv obe reprezentacije: Nigeriju smo pobedili u jedinom dosadašnjem duelu pred Svetsko prvenstvo 1998. godine (3:0), dok smo prethodna sva tri duela protiv Maroka dobili, s tim da se poslednji igrao još davne 1964. godine.

SRBIJA IDE NA MUNDIJAL U NOVOJ OPREMI!

Obe zemlje će učestvovati na predstojećem SP, Nigerijci su u grupi sa Hrvatima, Islandom i Argentinom, dok Maroko za rivale ima Španiju, Portugal i Iran.

Do početka Mundijala u Rusiju, koji startuje sredinom juna, Srbija će odigrati još dve do tri utakmice kako bi se spremila za mečeve sa Brazilom, Kostarikom i Švajcarskom.

Povezano

Sve vesti