Zvezdini treneri na Malti, dočekao ih i Kadu

Autor:

Nastavljena saradnja vodećih klubova srpskog i malteškog prvenstva.

5
A- A A+
Foto: MONDO

Crvena zvezda i Balzan letos su sklopili dogovor o saradnji, po kojem crveno-beli imaju pravo preče kupovine ako ih zainteresuje neki od igrača malteškog kluba, dok Maltežani zauzvrat dobijaju usavršavanje svojih kadrova.

U sklopu tog dogovora, Maltu su ovog januara posetili treneri kadeta i pionira crveno-belih, Nikola Puača i Marko Neđić.

Pored sportskog direktora Balzana, Vladimira Simovića, dočekao ih je i nekadašnji prvotimac Crvene zvezde, Brazilac Kadu, koji je letos stigao u klub.

"Oduševljeni su njim, kažu da bolji igrač nije igrao na Malti", preneo nam je Neđić utiske o, do nedavno kada ga je nadmašio Mičel Donald, strancu sa najviše utakmica u Zvezdinom dresu.

Mađe kategorije crveno-belih u prvom delu sezone ostavile su sjajan utisak, među njima i kadeti i pioniri koji su na vodećim pozicijama u svojim ligama, pa je jasno zašto su onda u Balzanu zadovoljni dolaskom dvojice mladih trenera.

"Nikola i Marko se ubrajaju među najbolje mlade trenere u Srbiji, njihovi timovi su na prvim pozicijama u svojim ligama. Došli su na Maltu da unaprede rad naše Akademije, kao i da vide da li u Balzanu ima mladih igrača koji zaslužuju priliku da se oprobaju u Crvenoj zvezdi tokom 2018. godine", rekao je Simović.

U Beogradu je tokom prošle godine na probi već bio 18-godišnji Geri Kamilijeri, dok su u suprotnom smeru otišli Marko Platiša i Antonio Mitrev.

"Srećni smo zbog dolaska kvalitetnih trenera kao što su Nikola i Marko i želeo bih da se zahvalim predsedniku Zvezde, Svetozaru Mijailoviću, koji je to omogućio. Nastavlja se saradnja naših klubova, koji dele istu filozofiju po pitanju rada sa mladima, i nadam se da će iz godine u godinu ona rasti", izjavio je predsednik Balzana, Anton Taljafero.

Povezano

Sve vesti