Klop će morati da se snađe do leta...

Autor:

Lajpcig odbio "nalet" Liverpula i sačuvao igrača do kraja sezone.

3
A- A A+


Nemački novinari objavili su u petak uveče da će Nabi Keita ove subote odigrati poslednji meč u dresu Lajpciga i po ubrzanom postupku preseliti se na "Enfild" - u klub koji ga je već pazario.

Ali, ništa od toga!

Keita je postigao gol u pobedi svog tima nad Šalkeom (3:1), a dan kasnije Lajpcig je preko zvaničnog sajta potvrdio reči sportskog direktora Ralfa Ragnika da ni pod kojim uslovima veznog fudbalera neće pustiti pre kraja sezone!

Jirgen Klop se nadao da će dobiti fudbalera kog je Liverpul pazario "godinu dana unapred" nakon odlaska Filipea Kutinja, ali će u postojećem kadru tražiti njegovog zamenika.Svakako da Nabi Keita nije isti tip fudbalera poput Filipea Kutinja, ali će dolazak odličnog "kombo" veznog igrača iz Gvineje dovesti do promene u koncepciji igre Liverpula, koji će tako dobiti "balansiraniju" ekipu nego što je to bilo do sada.


Lajpcig nije prihvatio ni dodatnih 20 miliona funti za Gvinejca kako bi sa njim u sastavu obezbedio novo učešće u Ligi šampiona, ali i iz razloga što nisu imali spremnu zamenu.

Liverpul je Keitu platio 48 miliona funti, a Lajpcigu, na osnovu rezultata ove sezone, sledi dodatnih 10 do 18 miliona britanskih novčanica.

Povezano

Sve vesti