Heroj crno-belih: Borba, želja i energija

Autor:

"Marinković i Šalić su imali dobru odbrambenu rolu, pod košem su dobri bili Šalić i Gagić, a to nam je donelo pobedu", dodao je trener Partizana Nenad Čanak.

7
A- A A+
Novica Veličković Foto: MN Press

Druga utakmica i druga pobeda Partizana u 2018. godini!

Kao i protiv Zadra (95:87), tako i protiv Igokee (67:74), u glavnoj ulozi bio je kapiten crno-belih Novica Veličković koji je meč završio sa 25 postignutih poena od kojih su mnogi bili u prelomnim trenucima meča.


Odigrao je mnogo ovakvih utakmica u karijeri iskusni krilni centar, dobijao je i gubio, a dobro mu je poznato koje je preduslove potrebno ispuniti da bi se na kraju radovao.

"Bila je teška utakmica, znali smo je da je Igokea na domaćem terenu dobila Budućnost i pribojavali smo se toga. Prelomili smo ih našom energijom, željom i borbenošću. Iako smo imali veliku prednost našom nesmotrenošću oni su uspeli da se vrate u meč, ali na kraju smo ipak uspeli da pobedimo i ostvarimo trijumf koji nam mnogo znači", kazao je prvi strelac Partizana.

Trener Nenad Čanak je u najavi utakmice kazao da je ova utakmica veoma važna ukoliko žele da ostanu u borbi za plej-of, odnosno četvrto mesto.

"Imali smo kontrolu 18 minuta, a nakon toga smo primili 12 poena i otišli u rezultatski deficit. Imali smo dobru reakciju u trećoj četvrtini. Marinković i Šalić su imali dobru odbrambenu rolu, pod košem su dobri bili Šalić i Gagić i to nam je donelo pobedu", rekao je on.

Igokea je dva puta u meču pravila serije kojima je stizala Partizan, ali na kraju nije uspela da napravi "finalni udarac" koji bi "srušio" motivisane crno-bele. Kao ključni detalj Dragan Bajić ocenio je neshvatljiv pad u trećoj četvrtini...

"Takav pad koncentracije kod pojedinih igrača je neshvatljiv i mogu reći da oni nisu bili glavom u utakmici. Dogodio se taj prazan hod, Partizan je napravio veliku seriju... Imamo novog pleja, prerano smo ga ubacili, ali morali smo da mu damo šansu kako bismo odmorili Ljubičića. Opet smo imali dovoljno vremena da se vratimo ali Gos je pogodio trojku i rešio utakmicu".

Povezano

Sve vesti