mondo.rs

Aplikacija od vašeg lica pravi remek-dela

Autor:

Proverite koje ste umetničko delo baš vi!

Aplikacija od vašeg lica pravi remek-dela Foto: MONDO portal / Marko Čavić

Ako ste oduvek smatrali da ličite na neku od slavnih ličnosti, koje su ovekovečene na remek-delima svetskih slikara - sad je momenat da to otkrijete svima! Aplikacija koja skenira vaše lice i pronalazi „parnjaka“ na nekom od remek-dela slavnih umetnika raznih slikarskih epoha je najnoviji smartfon hit za kojim je „odlepio“ ceo svet.

Korisnici su uglavnom zadovoljni kako ih Google Arts and Culture aplikacija „pronalazi“ na slavnim delima, a neki korisnici čak imaju zapanjujuću sličnost sa likovima poznatih umetničkih slika. Ono što je manje zabavno jeste činjenica da neće svi imati priliku da isprobaju opciju „Je li moj lik na umetničkom delu“, jer opcija još uvek nije otključana svima i zavisi, osim od lokacije, i od načina na koji koristite Google nalog.

Isprobajte i ovu Google eksperimentalnu aplikaciju!

Napravite i vi vašu mačku iz pakla!

U prvom talasu dostupnosti opciju imaju oni koji doprinose razvoju svoje okoline i mesta u kojem žive, kačeći slike ili ocenjujući lokacije i POI tačke širom svog mesta. Ipak, plan je da se nova opcija aplikacije učini dostupnom svima, pa ako je još ne vidite - strpite se!

Da biste napravili selfi i uporedili ga sa ogromnom umetničkom bazom koju Google Art and Culture aplikacija ima, potrebno je da odmah u aplikaciji odete do odeljka „Is Your Potret in a Museum“, napravite selfi, zavrtite pretragu i sačekate da vam Google izbaci rezultat.

Ova aplikacija je savršen izvor najrazličitijih informacija o umetnosti, muzejima, stvaraocima umetničkih prava, njihovom uticaju i svemu što možete da zamislite o umetnosti, uključujući obližnje muzeje, radno vreme, galerije, umetnine na trgovima, parkovima i slično. Aplikaciju nudi pregled dela u virtuelnoj realnosti, pregled zumom do najsitnijih detalja, Street View obilazak, video materijale i mnogo toga drugog što čeka na vas da otkrijete.

Izvor: Google.

Srbija i njena umetnost i kultura pokriveni su skromno, što je znak da bi trebalo više da poradimo na promociji sopstvene kulture i umetnosti, jer je dobar deo slika i materijala okačen od strane korisnika i kasnije klasifikovan Google algoritmima i stručnjacima, koji rade na aplikaciji svakodnevno.

 Zato, kad ste na nekom umetničkom putovanju našom zemljom škljocnite sve te lepe stvari oko sebe i dodajte ih na Google mapu, jer što više slika - veća šansa da Srbija bude bolje zastupljena na svetskoj umetničkoj mapi!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.