Iz Prištine prete: Ako treba, doći ćemo do Niša

Autor:

Predsednik parlamenta tzv. Republike Kosovo, Kadri Veselji, kaže da bi na "pokušaj vraćanja Srbije" u južnu pokrajinu Albanci odgovorili dosezanjem do Niša.

58
A- A A+

 Predsednik Demokratske partije Kosova i i kosovskog parlamenta, Kadri Veselji, izjavio je da je "Kosovo slobodna, nezavisna i suverena zemlja", te da Srbija ne treba ni da pokušava da se vrati, jer se u tom slučaju "dobiti zasluženi odgovor svih Albanaca", koji se, kako je rekao, neće zaustaviti do Niša.

Kako je preneo portal na albanskom Ljajmi, Veselji je to rekao juče na akademiji povodom masakra u selu Račak, za koji Albanci okrivljuju Srbe.

HLADAN TUŠ: Vilijem Voker neće Tačijev orden

Govoreći povodom 19. godišnjice od ovog događaja, Veselji je rekao da je za izostanak pravde odgovorna međunarodna zajednica.

"Januar je mesec velikog bola, ubijeni u Račku su ubijeni za slobodu Kosova. Godine prolaze, ali se sećanje i dimenzije tog događaja nikada neće zaboraviti", rekao je Veselji.
On je, kako prenosi portal Ljajmi rekao i da "bitka za pravdu za Račak nije gotova".

Albanac otkrio ko je organizovao martovski pogrom

"Srbija se ne trudi da se vrati, ali mi se nećemo zaustaviti do Niša, jer ova zemlja je slobodna, nezavisna i suverena, a svako kršenje će dobiti zasluženi odgovor svih Albanaca gde god da žive", rekao je Veselji.

Povezano

Sve vesti