Ruskom svešteniku 14 godina zbog pedofilije

Autor:

Sud u Priozersku, u ruskoj Lenjingradskoj oblasti, osudio je sveštenika Gleba Grozovskog na 14 godina zatvora zbog zlostavljanja dece u kampovima Ruske pravoslavne crkve u Rusiji i Grčkoj.

5
A- A A+

Sudija Ljudmila Jašgina saopštila je odluku suda, kojom se Grozovski proglašava krivim i osuđuje na 14 godina zatvora.

"Razumem presudu i uložiću žalbu na odluku suda. Ovo nije kraj. Videćete da će se situacija promeniti", izjavio je Gleb Grozovski.

Tužilaštvo je zahtevalo kaznu u trajanju od 15 godina, kao i oduzimanje prava da se on uključuje u aktivnosti povezane sa dečijim vaspitanjem.Grozovski se nije izjasnio da je kriv i odbacio je sve optužbe kao apsurdne, prenosi TASS.

Prema izveštajima istražitelja, Grozovski, koji je vršio službu sveštenika u 2011. godine u Katedrali Vaznesenja Gospodnjeg u Carskom Selu, u blizini Sankt Peterburga, seksualno je zlostavljao maloletnu devojku, a 2013. je izvršio sličan čin nad dve devojčice u pravoslavnom dečijem kampu u Grčkoj.Ruski sveštenik je nakon pokretanja istrage pobegao iz zemlje, nakon čega je uvršten na listu traženih osoba, a 2016. godine je doveden nazad u Sankt Peterburg iz Izraela.

Izvori iz Ruske pravoslavne crkve su ranije izjavili da će odluka o razrešenju Grozovskog biti donesena nakon izricanja sudske presude.

Skandali u Vatikanu: Homoseksualne orgije, pedofil

Povezano

Sve vesti