mondo.rs

Opljačkana kapela u Deligradskoj!

Autor:

Kapela u Deligradskoj u Beogradu danas u žiži javnosti - prvo je tu bio protest, a sada stiže i vest o pljački...

1
A- A A+

ilustracija Foto: MONDO, Danijela Pašić ilustracijaPolicija traga za sada za nepoznatim lopovima koji su tokom noći ponedeljak na utorak obili gradsku kapelu u Deligradskoj ulici, a potom i sef iz kojeg su ukrali oko 800.000 dinara, javljaju beogradski mediji.

Pljačku su prvi primetili radnici pogrebnog preduzeća nakon što su juče oko sedam sati ujutro otorili sef i videli da nedostaje novac. Oni su odmah alarmirali policiju koja je tokom uviđaja skidala otiske sa sefa, kao i s ulaznih vrata.

Nakon što su preskočili zaštitnu ogradu, lopovi su provalili u kancelarije kapele u kojoj se prodaje pogrebna oprema, piše "Alo". Nakon toga su izvršili premetačinu kancelarije. U njoj su pronašli ključeve iz sefa, koji su zatim otključali i uzeli novac, a zatim pobegli.

Tokom policijskog uviđaja uzeti su snimci sigurnosnih kamera, kao i izjave zaposlenih da bi se utvrdilo ko od njih je znao da se u kasi nalazi pomenuta količina novca, ali i ključ od sefa. Pored policije istragu sprovodi i opljačkano preduzeće.

Pogrebnici odblokirali kapelu u Beogradu


Iz JKP „Pogrebne usluge“ potvrdili su da je kapela opljačkana. "Sprovodi se detaljna istraga i analiza ovog događaja. U sefu se nalazilo nešto manje od 800.000 dinara", rekli su iz ovog preduzeća.

"Tokom uviđaja uzete su izjave i otisci da bi se utvrdilo ko je opljačkao kancelariju koja se nalazi bukvalno iznad mrtvačnice. Za sada samo postoji sumnja da je neko ko je imao uvid u navike zaposlenih, a i znao da se celodnevni pazar odlaže u sef tokom noći, tipovao ili učestvovao u pljački.

Istraga koja je toku opravdava tu sumnju kao jedan od pravaca u potrazi za osumnjičenima. Postoji i mogućnost da su lopovi već nekoliko puta dolazili u kancelarije pod izgovorom oko kupovine pogrebne opreme, a zapravo su samo osmatrali teren. Sumnje koje postoje potvrdiće ili demantovati dalja istraga, odnosno kada se dođe do osumnjičenih za provalu i krađu", rekao je izvor "Alo".

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.