mondo.rs

PARTIZAN: Hvala ti, Evi!

Autor:

Partizan se oprostio od svog borca na Twitter nalogu. Italijani: "Nikad ne odustaje, trkač je, jak u duelima, ima ga svuda".

60
A- A A+
Everton Luiz Foto: MN Press

Odlaskom Brazilca Evertona Luiza, Partizan je ostao i bez četvrte poluge tima koji je prošle sezone osvojio "duplu krunu". Nikola Milenković, Leonardo, pa Uroš Đurđević i ove zime Everton, koga su navijači Partizana odavno proglasili za jednog od svojih miljenika.

"Uvek je davao 300% na terenu, kao da je Partizanovo dete", reče nedavno generalni direktor Miloš Vazura, a sportski direktor Partizana Ivica Iliev se nadovezao: "Dao je srce Partizanu".

Od Evertona, koji odlazi u italijanski klub iz Serije A - SPAL, danas se porukom na Twitter-u oprostio ceo Partizan:


Najavljujući dolazak Evertona u SPAL, lokalni medij iz Ferare, navodi da su se Brazilac i njegov novi klub "odavno dogovorili" o uslovima transfera i ugovora (dvoipogodišnji, do juna 2020. godine).

"La Nuova Ferara" je predstavila karakteristike Evertona, opisujući ga kao odlučnog, agresivnog, jakog u duelima, "krdaljivca" lopte, sjajnog trkača, koga ima svuda na terenu, fudbalera koji može da pokrije više pozicija u srednjem redu.

"S obzirom na iskustvo igranja u švajcarskog i srpskoj ligi, ali i evropskim takmičenjima, Everton ne bi trebalo da ima da se uklopi u sistem igre i tim SPAL-a. Sa fudbalske strane gledano, jasno je da je Serija A jača i kvalitetnija od švajcarske i srpske, ali Everton ima kvalitet i iskustvo", navodi ovaj medij.

10 najboljih stranaca FK Partizan

Dodaje se da je gde god igrao postajao miljenik navijača i ističe da su navijači Partizana do poslednjeg trenutka molili Evertona da ostane, prenoseći hešteg sa društvenih mreža #StayEvi.

Citira se i izjava Ivice Ilieva za MONDO: "Neke stvari novac ne može da plati, a on nam je dao svoje srce i ostaće zabeležen kao jedan od najboljih i najvoljenijih stranaca koji su igrali u Partizanu. Treba da budemo ponosni što je bio deo našeg kluba".

- PRELAZNI ROK u PARTIZANU -

OTIŠLI:Mohamed el Munir,Petar Đuričković,Saša Marjanović,Lazar Ćirković,Alen Stevanović, golmanFilip Kljajić(pozajmica),Teofilus Solomon, Everton Luiz...

DOŠLI:Slobodan Urošević(bek, kruševački Napredak).

Povezano

Sve vesti