ANKETA: Ko ima najveću podršku u Beogradu?

Autor:

PR agencija Ninamedija sprovela predizborno istraživanje među građanima Beograda. Pogledajte trenutno raspoloženje birača pred izbore 4. marta.

ANKETA: Ko ima najveću podršku u Beogradu? Foto: MONDO/Mario Milojević

Ako bi se sledeće nedelje održavali lokalni izbori u Beogradu, 41% građana se izjašnjava da bi
sigurno, a 24,1% da bi verovatno izašli.

Nešto više od 8% se verovatno ne bi odazvalo pozivu, a 19,8% je onih koji sigurno ne bi ispunili građansko pravo. Neodlučnih po pitanju izlaznosti je 6,8%.

To pokazuju rezultati istraživanja agencije za istraživanje tržišta i javnog mnjenja Ninamedia, koje je sprovedeno na teritoriji Beograda od 3. do 16. januara, u domovima ispitanika, na reprezentativnom uzorku od 1.208 ispitanika.Među opredeljenim glasačima, Srpska napredna stranka ima najviše potencijalnih glasača - 37,2%.

Na drugom mestu nalaze se okupljeni oko Pokreta slobodnih građana (PSG-Đilas-Jeremić) sa 14%, sledi Grupa građana Aleksandar Šapić sa 9,2%, potom Socijalistička partija Srbije sa 7,5%, Demokratska stranka ima podršku od 6,9% ispitanika, Srpska radikalna stranka 6,1%, a iznad cenzusa nalazi se i pokret Dveri sa podrškom od 5,7%.

Ostale stranke beleže manje od 5%.Građani koji su se izjasnili da bi izašli na izbore i koji su opredeljeni pri izboru stranke kojoj bi dali glas, dodatno su upitani da se izjasne i po pitanju stranke koja bi bila njihov drugi izbor.

Oko 37% ispitanih se izjasnilo da nema drugi izbor, 8,2% je neodlučnih po ovom pitanju, dok se kao najčešće pomenuta stranka javlja SPS sa 19,6% odgovora.

Za 3,9% opredeljenih glasača drugi izbor je SNS, za Pokret slobodnih građana bi se opredelilo 3,4%, a po 3,2% Beograđana u drugom izboru navodi Dosta je bilo i Jedinstvena Srbija. Ostale stranke pominju se u procentu manjem od 3%.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti