• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren konkurs za mlade pesnike

Izvor mondo.rs

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević najavio je da je ustanovljena nagrada za mlade pesnike "Novica Tadić", a na konkurs mogu da se prijave pesnici koji nemaju više od 35 godina.

Za nagradu, koja je ustanovljena na inicijativu Ministarstva kulture i informisanja, mogu da konkurišu pesnici sa neobjavljenom knjigom poezije, a rok za slanje rukopisa Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka je 19. februar ove godine.

Ministar kulture je objasnio da se na konkurs mogu prijaviti pesnici koji imaju do 35 godina, jer je Novica Tadić prvu knjigu poezije objavio baš u tim godinama.


"Novica Tadić je veliki srpski pesnik, jedan iz plejade velikih srpskih pesnika koji su obeležili poeziju s kraja 20. i početka 21. veka. Smatramo da će nagrada za neobjavljeno delo u oblasti poezije "Novica Tadić" postići dva cilja, a to su čuvanje i negovanje uspomene na velikog srpskog pesnika, ali i ukazivanje na vrednosti i značaj poezije u širem smislu", rekao je Vukosavljević.

Srbija slavi poeziju


Dobitnici će biti nagrađeni plaketom sa likom Novice Tadića, a nagrađeni rukopisi će biti objavljeni u okviru edicije "Prisustva" koju će pokrenuti Zavod za proučavanje kulturnog razvitka.

"Ovaj književni konkurs će značajno doprineti promovisanju umetnosti i stvaralaštva mladih, kao i promovisanju poezije i negovanju srpskog jezika i pisma", izjavio je Vuk Vukićević, direktor Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka.

Pomoćnica ministra za savremeno stvaralaštvo i kreativne industrije Ivana Dedić rekla je da će idejno rešenje za plaketu, diplomu i knjiga uraditi studenti Fakulteta primenjenih umetnosti.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE