• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemanja Radulović na Kolarcu, požurite po karte!

Izvor MONDO/Tanjug

Kolarčeva zadužbina i mts proslavljaju 86 godina Velike dvorane 4. februara koncertom iz ciklusa Kolarac tvoj svet muzike na kojem će nastupiti Nemanja Radulović sa svojim orkestrom Double Sens.

 Nemanja Radulović Kolarac 4. i 5. februar Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Proslavljeni violinista Nemanja Radulovic (32) koji gradi izuzetno uspešnu medunarodnu karijeru, tradicionalno nastupa 4. februara na Dan Velike dvorane koja je otvorena 1932. godine.

Nemanja ce na ovom koncertu nastupiti zajedno sa svojim dugogodišnjim saradnicima i prijateljima sa kojima deli scenu - orkestrom Double Sens i sa kojima proslavlja 10 godina zajednickog muziciranja.

U prvom delu koncerta, Nemanja ce nastupiti sa pojedinim clanovima orkestra kao solistima u delima Halvorsena (Pasakalja sa Draganom Ðordevicem na violoncelu) i Vivaldija (koncerti za 4 i 2 violine sa Tijanom i Ksenijom Miloševic i Gijomom Fontanrozom). U drugom delu koncerta publici na Kolarcu ce predstaviti dela Bartoka, Šostakovica, Dvoržaka, kao i Šeherezadu Rimskog Korsakova u aranžmanu Aleksandra Sedlara.

Izuzetno popularan u našoj sredini, Nemanja uvek sa radošcu prihvata poziv Kolarceve zadužbine da nastupi u njihovoj organizaciji. Koncert koji su zajedno realizovali u Studenstkom parku 2015. godine proglašen je koncertom godine, a tom spektaklu je prisustvovalo oko 5.000 posetilaca.

Nemanja je roden u Nišu, školovao se u Beogradu i Francuskoj. Svojim virtuoznim muziciranjem i avanturistickim programima osvaja svet klasicne muzike. Ima ekskluzivan ugovor sa diskografskom kucom Dojce gramofon. Poslednji kompakt disk koji je objavio za ovu kucu, sa delima Cajkovskog, niže uspehe jedan za drugim odlicnim kritikama, kao i prvim pozicijama na top listama najprodavanijih izdanja. Jedan deo ovog kompakt diska je sniman tokom 2017. godine u Velikoj dvorani Kolarceve zadužbine.

Za Nemanjine koncerte uvek vlada veliko interesovanje pa je zakazan i dodatni koncert 5. februara. Za oba koncerta su ulaznice prodate za jedno pre podne.

Da bi izašli u susret velikom broju zainteresovanih, u dogovoru sa izvodacima organizatori ce postaviti i dodatna sedišta na pozornici, a te ulaznice ce biti u prodaji od ponedeljka 22. januara.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE