Ona nije avion, ona je raketa...

Autor:

... i niko u svemiru joj nije ravan!

1
A- A A+

"Bestežinsko stanje je odlično za kosu", rekla je Seli Rajd, fizičarka koja je bila prva Amerikanka koja je letela u svemir 1983. godine.

Međutim, NASA inženjeri su mislili drugačije i za svoju putnicu su pripremili komplet za negu, koji sadrži šminku, kao i preparate za kosu.

U tom paketu, čiju fotografiju je Seli objavila na društvenim mrežama, nalazi se ajlajner, maskara, senke za oči, rumenilo, sjaj za usne i sredstvo za skidanje šminke.

Sve to ona je dobila pre svog leta, mada je komplet napravljen još 1978. godine.

Lepo od njih, ali...

"NASA inženjeri su u svojoj beskrajnoj mudrosti odlučili da će ženama astronautima biti potrebna šminka, te su dizajnirali komplet za to, ali da li možete da zamislite diskusiju među pretežno muškim inženjerima o tome šta bi trebalo da se nađe u tom kompletu", napisala je Seli Rajd na Twitteru.

Osim u vezi sa šminkom, NASA je pogrešno odlučila i koliko će tampona biti potrebno ženi u svemiru.

"Muški inženjeri su dramatično pogrešno informisani kada su procenjivali koliko će mi biti potrebno tampona za nedeljnu misiju. 'Da li je 100 dovoljno', pitali su me."

My favorite sign from the #womensmarch #womensmarchdc #march #sallyride

Објава коју дели Velocity Rose (@velocity_rose) дана


U svakom slučaju, neseser sa šminkom nikada nije otišao u svemir, ali se stvari u vezi sa "ženama u vasioni" drastično menjaju.

Naime, NASA je saopštila da njihova najnovija klasa astronauta sadrži 50 odsto žena.

Da li će biti našminkane ili ne tokom lansiranja, nije važno - svakako će biti nekoliko svetlosnih godina iznad ostalih lepotica na Zemlji!

Pogledajte:

Kako astronauti peru ruke

Kako astronauti peru kosu

Povezano

Sve vesti