Napokon: Klub samo za trudnice i mame!

Autor:

Ko kaže da mame i trudnice nemaju gde da izlaze? U Beogradu je otvoren klub samo za njih!

Napokon: Klub samo za trudnice i mame! Foto: MONDO/Dragana Todorović

Parkić, kafić i igraonice nisu više jedina mesta u gradu gde sadašnje i buduće majke mogu da se druže, razmenjuju iskustva...

"Mamin san" je novi klub gde devojke i žene mogu da popiju kafu sa svojom drugaricom, čak i da povedu svoju bebu, i da ne brinu da li će biti bučno i zadimljeno.

Takođe, u tom klubu, mogu da konsultuju stručnjake iz rašličitih oblasti, da vežbaju jogu, fitnes, upoznaju neke druge mame i sa njima razmene iskustva.

"Klub 'Mamin san' je nasto kao rezultat projekta 'Besplatna škola roditeljstva' koja postoji već tri godine, a kroz koju je do sada prošlo skoro 3.000 trudnica. Radeći sa njima shvatila sam da su te žene, nakon radionica, volele da nastave da se druže, da razmenjuju svoja iskustva. Zato sam rešila da otvorim klub u kojem će moći upravo to", objasnila nam je Danka Todorović, ginekološko-akušerska sestra, predsednica udruženja "Mamin san", osnivač i koordinator besplatne "Škole roditeljstva".

bebe, beba, igraonica Foto: MONDO/Dragana Todorović

Ona kaže da će u klubu biti organizovane različite radionice, predavanja i kurseva koji su u službi podrške roditeljstvu.

"Kada žena planira trudnoću, ali i kada zatrudni ili se porodi i dođe kući sa svojom bebom, nju muče mnoga pitanja: šta da radim kada bebe ima grčeve u stomaku, kada joj rastu zubići, ili šta je normalno da me zaboli tokom trudnoće, a za koji problem treba da se obratim svom lekaru, kako da se ne ugojim tokom devet meseci... Odgovore na sva ta pitanja žene će dobiti u klubu 'Mamin san', gde mogu da dođu i sa svojom bebom i da ne brinu kada treba da je nahrane, podoje ili presvuku, jer mi ovde imamo sve što je za to potrebno, baš kao što bi bilo da su ostale kod kuće", kaže Danka.

Osim toga, predviđeni su i sledeći programi, za koje zainteresovane žene već mogu da se prijave:
• Škola za trudnice od 25. nedelje trudnoće
• Savetovalište za trudnice koje su u I i II trimestru trudnoće
• Joga za trudnice
• Joga za mame i one koje žele to da postanu (hormonalna, balans joga)
• Fitnes za trudnice
• Psihofizička priprema
• Bebic tegic (postporođajni oporavak)
• Masaža za bebe

Klub Mamin san nalazi se na Novom Beogradu, a dobrodošli su sadašnji i budući očevi.

"Posebna predavanja i radionice biće namenjene upravo njima", rekla nam je Danka Todorović.

Foto: MONDO/Dragana Todorović

Povezano

Sve vesti