Đerlek ima jednu želju - da bude najbolji!

Armin Đerlek u razgovoru za MONDO otkriva ciljeve i želje: "Za početak da budem najbolji Pazarac koji je igrao za Partizan."

12
A- A A+

Jednostavnost i kreativnost. Precizan i pravovremni pas. Hitrost i eksplozivnost. Talenat da predvidi i pronađe idealno rešenje u određenim situacijama. Osećaj za gol...

Malo je fudbalera koji su kroz istoriju mogli da se pohvale svim pomenutim atributima. Imali su ih mnogi, zadržali i unapredeli najveći majstori fudbalske igre. Ima ih i Armin Đerlek, momak koji sa svojih 17 godina zna šta želi - da postane, upravo, jedan od najboljih. Da ostavi trag. Za početak u "parnom valjku"...

"Moja želja nije skromna - voleo bih da budem najbolji igrač u istoriji Partizana koji je došao iz Novog Pazara. Za kasnije ćemo videti", počinje Đerlek razgovor za MONDO.

"Svestan sam da cilj nije nimalo lak, ali, na kraju krajeva, neka budem kao Adem Ljajić i biću zadovoljan", dodaje Partizanov tinejdžer.

Londonski "Gardijan" svrstao ga na listu 60 najvećih talenata sveta rođenih 2000. godine.


Partizan je dobio suvo zlato!

Igrača za velika dela - ambicioznog, hraborg, odlučnog da napravi karijeru o kojoj će se pričati. Ali, mnogo je takvih prošlo kroz sito srpskog fudbala, kroz Partizan. Kasnije, kada je trebalo da se dokažu i pokužau, nestajali su ili postajali prosek.

Svestan je Đerlek da još mnogo znoja mora da prolije. Da je pred njim period karijere u kojem neće smeti da odstupi, da posrne, da se preda. Mentalno i fizički je, kaže, spreman da se upusti u koštac sa izazovima profesionalnog fudbala, kako na terenu, tako i van njega.


"Prvi cilj u Novoj godini mi se ispunio. Debitovao sam, iako je u pitanju prijateljska utakmica važno mi je da sam upisao prve minute za Partizan. Poželeo sam da ove godine igram što više. Zahvalan smo treneru Miroslavu Đukiću što nas je poveo na pripreme i što imamo priliku da radimo sa prvotimcima", nastavlja Đerlek.

Nije mu prvi put da ga je Đukić poveo na pripreme. Prošlog leta je propustio Sloveniju, ali je sa svega 16 godina bio na Zlatiboru, gde je prvi put imao priliku da radi isto što i starije kolege.

"Veoma lepih šest meseci je iza mene. Puno sam naučio, bio sam sa prvotimcima na pripremama i mislim da sam period prilagođavanja na veliki klub iskoristio na najbolji način. Formu sam održavao igrajući za omladince i čekajući priliku da me trener, posle Zlatibora, ponovo priključi prvotimcima. Dočekao sam je."

Đerlek nije krio sreću zbog prvih minuta provedenih na terenu u crno-belom dresu.

POČETAK...

Armin Đerlek Foto: MN Press


Priseća se Armin Đerlek svog prvog treninga.

"Imao sam 11 godina, a Škola fudbala Pazar juniors je bila tek u formiranju. Bio je otvoren konkurs za nove polaznike. Nije mi puno trebalo. Sećam se da je bilo mnogo hladno i da me je deda poveo na prvi trening. Na minus 20 stepeni Celzijusa pojavio sam se samo ja. Test se nije održao jer niko sem mene nije došao. Tako je izgledao prvi dan moje karijere."

Nije se pokolebao. Nastavio je, a talenat nije bilo teško primetiti... Znalo se da će ubrzo u veliki klub. Stanica pre Partizana bila mu je u OFK Beogradu, da bi mu se vrlo brzo ispunila želja i krenuo putem sugrađana Bajra Župića, Adema Ljajića, Abdulaha Gegića...

Konačno, u aprilu 2017. postao je deo kluba za koji navija od rođenja.

"Pričao sam sa Bajrom Župićem o Partizanu. Dobio sam savete. Raspitivao sam se kako je igrati profesionalno fudbal, kako za veliki klub. Od svih sam dobio slične odgovore - radi, budi dobar i vratiće ti se. Toga se i pridržavam, jer sam svestan da suvim talentom, a bez rada ne mogu daleko da doguram."

Mnogo mu je lakše uz pomoć vršnjaka i drugih mlađih igrača koji su priključeni pripremama na Kipru. Ne odvajaju se.

"Pričamo puno, podržavamo se, družimo se. Uglavnom, ima puno komunikacije među igračima. Podržavaju nas i stariji, bodre nas. I oni su nekada prošli sve to kroz šta mi danas prolazimo. Upijamo, znači svaki savet. Oslobodili su nas pritiska. Svi su dobri i ne mogu nikoga da izdvojim", hvali Đerlek atmosferu i saigrače.

Izvor: YouTube/TV Partizan


KAO INIJESTA

"Ima mnogo igrača koje volim da gledam, ali bih izdvojio Andresa Inijestu. Kažu da imamo dosta sličnosti. Majstor je s loptom u nogama."

Za Đerlekove lopte vole da kažu da imaju oči.

"Obožavam da asistiram i to me čini srećnim, čak, mogu slobodno da kažem, više volim da namestim gol nego da ga dam. Trudim se da na terenu radim i jedno i drugo".

Đerlek sebe sa 25 godina vidi sa trofejima i u Engleskoj.

"Voleo bih, za početak, da s Partizanom dotaknem zvezde. Da osvojim 'duplu krunu', da u Evropi ostavim trag, a onda da se okrenem inostranoj karijeri. Moja želja je Liverpul", iznenadio je Đerlek.

"Počeo sam da navijam za Liverpul još od kada je Stiven Džerard igrao. Nisu osvojili mnogo trofeja, ali je u njihovoj igri uvek postojalo nešto posebno, nešto što je i mene privuklo da izaberem Liverpul", podvlači mladi Pazarac - Armin Đerlek. 

Povezano

Sve vesti