Orlando Blum: Presudila stvarna priča

Zvezda bajkovitih trilogija i holivudski zavodnik za "Avaz" kaže da uči o ratu u bivšoj Jugoslaviji.

0
A- A A+

Holivudski lepotan Orlando Blum već dva dana boravi u Sarajevu, gde traži lokacije za snimanje novog filma, a za "Dnevni avaz" izjavio je da je veoma uzbuđen što je deo projekta "Fools rush in".

Zvezda filmova "Gospodar prstenova" i "Pirati sa Kariba" u Sarajevu je sa režiserima Bilom Karterom i Andrušom Vedington, a trebalo bi da bude potpisan i kao producent novog filma.

Film će biti adaptacija Karterovog dokumentarca "Miss Sarajevo", snimljenog kada je reditelj bio u bivšoj Jugoslaviji kao humanitarac. Igrom slučaja, ostao je šest meseci u Sarajevu pod opsadom, i snimio film o izboru za mis, na kojem je pobedila Inela Nogić. Izbor za najlepšu devojku, održan 1993. godine u jednom podrumu, inspirisao je i Bona Voksa iz U2 da snimi istoimenu pesmu sa Lučanom Pavarotijem. Karter je kasnije napisao memoare o svom iskustvu, knjigu "Fools rush in".

U filmu će, pored Bluma, igrati i britanski glumac Lijam Nison, a njih dvojica su zajedno već snimili "Kingdom of heaven".

"Novi film će biti zasnovan na istitinitim događajima, što predstavlja veliki izazov za mene. Pročitao sam Karterovu knjigu, i mnogo naučio o dešavanjima tokom rata. Želeo sam lično da dođem ovde kako bih bolje upoznao Sarajevo", rekao je "Avazu" Blum (31).

On je dodao da, uprkos tome, ne zna mnogo o ratu u bivšoj Jugoslaviji, ali se nada da će naučiti.

Glumac je priznao da će "Fools rush in" biti mnogo drugačiji od "bajkovitih" filmova koje je snimao u poslednje vreme, ali ga je upravo stvarnost i ozbiljnost priče privukla.

"Važno nam je da snimamo ovde, kako bismo sačuvali autentičnost i celovitost priče", zaključio je glumac, koji će sa sedmočlanom ekipom boraviti i u Zagrebu.

(MONDO)

Povezano

Sve vesti