mondo.rs

Kako i zašto se ubio holivudski pedofil

Autor:

Glumac koji je izvršio samoubistvo pronađen je u blizini dečjeg igrališta, prenosi američka štampa.

Mark Seling (35), glumac iz serije "Glee", obesio se u utorak pošto ga je čekalo izricanje zatvorske kazne.

Prema pisanju "Dejli mejla", kod Salinga je 2015. pronađeno više desetina hiljada eksplicitnih fotografija i snimaka dece, od kojih su neka bila stara samo tri godine. Na računaru je imao neverovatnih 50.000 snimaka, na USB-u još oko 4.000, i na skrivenom, kriptografski zaštićenom hard rajvu još više desetina hiljada.

Glumac je već jednom pokušao da digne ruku na sebe, i to prošle godine kada je prerezao vene. Ipak, lekari su ga tada spasli.

Ovoga puta, otišao je sa konopcem u šumu šest milja od svoje kuće u Los Anđelesu, u neposrednoj blizini jednog sportskog igrališta za decu. Policajci su se zatekli u tom kraju i najpre primetili napušteni automobil, a onda pronašli i telo glumca koji je bio mrtav "već neko vreme".

Policija nije pronašla oproštajnu poruku ni u automobilu, ni u domu glumca koji je prošle godine priznao krivicu za posedovanje eksplicitnih slika i snimaka dece. Očekivalo se da će mu 7. marta sudija izreći kaznu između četiri i sedam godina zatvora.

Glumac je strahovao ne samo od gubitka slobode, već i onoga što bi ga čekalo iza rešetaka, pošto je poznato da zlostavljači dece postaju mete ostalih zatvorenika koji smatraju da ih zakon nije dovoljno oštro kaznio. Glumac je osećao i pokajanje i bio užasnut sramotom koju je naneo svojoj porodici.

"Dejli mejl" navodi da je, po dogovoru o priznanju krivice, trebalo i porodicama žrtava da isplati po 50.000 dolara. Sada će, prenosi taj list, oni verovatno tužiti njegovu porodicu i tražiti odštetu.

Povezano

Sve vesti