Ovo je najprometniji aerodrom na svetu

Autor:

Za godinu dana tu je prošlo 88,2 miliona putnika!

Međunarodni aerodrom u Dubaiju je sa novim rekordom od 88,2 miliona međunarodnih putnika 2017. godine zadržao status najprometnijeg aerodroma na svetu četvrtu godinu za redom, saopštila je grupa Dubai Erports (Dubai Airports).

Broj ugošćenih putnika povećao se za 5,5 odsto u odnosu na 2016. godinu.

Aerodrom u Dubaiju je postao prvi u svetu po broju putnika kada je pretekao londonski Hitrou 2014. godine.

Pogledajte: Crnogorska snalažljivost na aerodromu nema granica! (VIDEO)

U 2017. Indija je ostala glavna destinacija iz Dubaija sa 12 miliona putnika, što je 5,4 odsto više nego 2016. godine. U Ujedinjenim Arapskim Emiratima živi velika indijska zajednica.

Druga destinacija je Velika Britanija sa 6,4 miliona putnika, što je 6,7 odsto više nego prethodne godine, ispred Saudijske Arabije gde je putovalo 6.3 miliona putnika, što je porast od 4,6 odsto.

Izvor: YouTube/Dubai Film

Tržišta koja su zabeležila najveći rast u prošloj godini su Rusija sa 1,3 miliona putnika ili porastom od 28 odso i Kina sa 2,2 miliona putnika i rastom od 19,4 odsto.

Po gradovima prva destinacija je London sa četiri miliona putnika, sledi Mumbaj sa 2,4 miliona putnika i Džeda sa 2,1 miliona putnika.

Pogledajte: Kad sletite u Južnu Koreju čekaju vas - roboti!

Direktor kompanije "Dubai aerodromi" Pol Grifits rekao je da očekuje 90,3 miliona putnika 2018. godine. On je rekao da će se postepeno povećavati godišnji kapacitet aerodroma da dostigne 118 miliona putnika.

Pročitajte: Kako najjeftinije od aerodroma do destinacije

Povezano

Sve vesti