• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliki incident na snimanju "Top Gira" (FOTO)

Izvor mondo.rs

Kris Haris i Edi Džordan uništili "najlepši automobil na svetu"

"Top Gir" je u svojoj istoriji uništio (ne)namerno ne mali broj automobila. Odlaskom legendarnog voditeljskog trija incidenti na snimanju ovog BBC-jevog automobilskog serijala nisu prestali.  

Kako je Ricard Hamond uništio "rimca"?

Najnoviji se desio na planinskom putu iznad Monte Karla, na kome su voditelji "Top Gira" Kris Haris i Edi Džordan isprobavali pretprodukcijski model "alpin A110".

Po njihovim recima, automobil se pokazao veoma dobrim, ali je u jednom trenutku krenuo da se pojavljuje dim iz donjeg dela vozila.

Iako su bili u trkackim kombinezonima otpornim na vatru, Haris i Džordan su brzo napustili vozilo, koje je i pored pokušaja TV ekipe da ugasi vatru, ubrzo potpuno izgorelo.

"Shvatio sam da moram da izadem cim sam otvorio vrata, jer mi je plamen zahvatio ruku", izjavio je je Haris i dodao kako mu je mnogo žao kad se uništi jedan prelep auto.

"Alpin A110" nije samo prelep, vec najlepši na svetu

"Vožnja se na deonici relija Monte Karlo je bilo ostvarenje mojih snova. Automobil se fantasticno ponašao. Prosto je plesao dok je Kris njime upravljao." – rekao je legendarni Edi Džordan koji je napomenuo da se ovakve stvari dešavaju u automobilskom svetu.

Nakon incidenta, Alpin i Reno grupa su saopštili da prekidaju s testovima pretprodukcijskih jedinica ovog modela, dok se ne utvrdi šta je prouzrokovalo nesrecu.

Inace, "Alpin A110" predstavlja reinkarnaciju istoimenog sportskog dvoseda iz šezdesetih i sedamdesetih godina. Novu verziju pokrece središnje postavljeni 1,8-litarski turbo benzinac snage 248 KS. Do 100 km/h mu treba 4,5 sekundi, a maksimalna brzina je ogranicena na 250 km/h. Pocetna cena je oko 60.000 eura.

Pored nesrecnog modela, na zatvorenoj trasi cuvenog relija bila su još cetiri automobila, koja su nastavila da se takmice. Kako je sve snimljeno jedva cekamo da ovaj materijal dode na red za emitovanje.

Podsetimo se deset najboljih (namernih) uništavanja vozila u "Top Giru":

Top Gir - 10 najboljih uništavanja automobila
Izvor: YouTube/BBC America

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobracaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našoj Facebook stranici – MONDO Automobili.

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Serbia forever

Veći incident je, što se emisija i dalje zove 'top gear', a ne radi je originalna postava!

Nik

Ovo je pokusaj Top Gear-a. Bez Klarksona, Hamonda i Meja to nije to. Zato ih sada GT i šiša po gledanosti.

Nikola

Au, predobro izgleda

SERIJE