UEFA kontrolisala Partizan: Sve OK! (VIDEO)

Autor:

Predstavnici Evropske fudbalske unije (UEFA) obišli danas stadion Partizana i uverili se da su crno-beli preduzeli tražene mere pred utakmicu sa Viktorijom Plzen.

50
A- A A+
reflektor, stadion partizana, partizan, reflektori Foto: MN Press

Fudbalski klub Partizan prošao je danas još jedan test.

Evropska fudbalska unija (UEFA) poslala je danas izvidnicu, odnosno inspekciju sa zadatkom da utvrdi dokle su crno-beli stigli na neophodnim radovima na stadionu na Topčiderskom brdu pred prvu utakmicu šesnaestine finala Lige Evrope protiv Viktorije Plzen 15. februara uveče.

Partizan je, po nalogu UEFA, morao da, osim bezbednosnih kamera što je učinjeno još jesenas, postavi i nove kapije na ulazima u tribine, a to je zahtevalo i dodatne građevinske radove.

Pre nekoliko dana poslovni direktor Partizana Miloš Vazura otkrio je da su crno-beli ponovo, kao nekada u prošlosti, da budu "proterani" iz Beograda, odnosno da budu domaćini u nekoj od susednih zemalja - Makedoniji ili Bugarskoj - da nisu preduzeli ove građevinske radove.

Investicija, sa građevinskim radovima koštala je Partizan oko 600.000 evra, rekao je Vazura.

Kada se saberu sva ulaganja u poslednjih pet, šest meseci, uključujući video-nadzor (stotinak kamera, kontrolna soba...), Partizan je samo za obnove infrastrukture dao oko milion evra, a samo održavanje stadiona na godišnjem nivou takođe košta oko milion evra. Pritom, treba podsetiti da vlasništvo stadiona na Topčiderskom brdu još nije raščišćeno i taj spor je i dalje aktuelan (a Partizan decenijama održava stadion i ulaže u radove na njemu i oko njega).

U Partizanu su nam rekli da je prvi dan posete inspekcije UEFA protekao odlično i da su predstavnici evropske kuće fudbala i više nego zadovoljni onim što su videli.

Pokazali smo im sistem kapija koji je poslednje generacije, takav sistem, recimo, postoji na stadionu Borusije iz Dortmunda, ali samo za gostujući sektor, a mi smo ga stavili svuda i bili su oduševljeni kad su to videli, rekli su našem portalu u klubu.

Partizan UPOZORAVA: Bez mržnje i ružnih pokliča!

SVE o KARTAMA za PARTIZAN - VIKTORIJAINSPEKCIJA UEFA U PARTIZANU - SNIMAK TV PARTIZAN

Izvor: TV Partizan

Sve vesti