• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Norveška: Nova pomoć Srbiji!

Izvor Tanjug

Norveški ambasador Arne Sanes Bjornstad najavio je da će Norveška ove godine udvostručiti pomoć Srbiji u odnosu na lane.


"Ideja je da se pomoć poveća za 100 odsto. To je bila glavna poruka. Još ćemo razgovarati o tome kako da se primeni taj dogovor", rekao je Bjornstad Tanjugu, nakon sastanka sa premijerkom Anom Brnabić na kojem se razgovaralo o podršci Osla.

Kako je objasnio, deo pomoći će biti upućen ministarstvima, a deo za uspostavljanje fonda namenjenom nerazvijenim delovima Srbije.

On je rekao da je sa premijerkom razgovarao o kontinuiranoj saradnji dve zemlje i pomoći koju ta skandinavska zemlja pruža Srbiji.

"Nadam se da je to dobra vest za vladu i znak kontinuirane podrške Norveške Srbiji", rekao je Bjornstad dodajući da nije čest slučaj da se pomoć udvostručuje.

Njima je Srbija večno zahvalna

U skladu sa razgovorima koje je srpska premijerka imala tokom posete Oslu u novembru prošle godine, norveška vlada je, prema rečima ambasadora, u cilju produbljenja saradnje dve zemlje, donela je odluku da se iz budžeta na ime podrške Srbiji ove godine izdvoji 61 milion norveških kruna, odnosno 6,3 miliona evra, umesto 30 miliona norveških kruna (oko 3,1 milion evra), koliko je Srbija dobila 2017. godine.

Polovinu tih sredstava Norveška će uputiti u ekonomski razvoj najsiromašnijih delova Srbije.
Uz navedena direktna sredstva, Norveška će nastaviti da pruža podršku Srbiji i kroz regionalne programe.

Bjornstad počasni građanin Beograda

Norveški ambasador potvrdio je srpskoj premijerki i da će početkom jula ove godine predsednica Vlade Kraljevine Norveške Erna Solberg doći u zvaničnu posetu Srbiji.

Brnabić i Bjornstad su se saglasili da su politički i bilateralni odnosi Srbije i Norveške veoma dobri i prijateljski i da u tom pravcu ima prostora za jačanje ekonomske saradnje.

Premijerka Srbije zahvalila je Norveškoj na velikoj pomoći koju ta država pruža srpskim reformama i evropskom putu naše zemlje, kao i norveškim kompanijama koji su svojim dolaskom pozitivno uticali na opštu poslovnu klimu u zemlji.

Komentari 6

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nada..

Da to nije za migrante? Fala lepo.....

Preki Prekic

A da preusmerite malo novca i nekoj siromašnoj Vojvodjanskoj opštini.

Miske BG

Trebate jos mnogo godina pomagati novcano da nadoknadite stetu koju ste naneli bombardovanjem, mada zrtve NEMAJU CENU. A vase pare znaju gde idu - za projekte poput gej parade itd..

special image