"Rad je srpski Vest Hem!"

Autor:

Kapiten Rada Đorđe Denić uporedio beogradski klub sa klubom iz istočnog Londona. Sličnosti: "poreklo", fanatizam navijača, pank muzika...

1
A- A A+
rad.jpg Foto: MN Press

  Zanimljiva opaska kapitena fudbalera Rada Đorđa Denića tokom intervjua na pripremama ekipe za zimsku sezonu.

Đenić je, navodi se na sajtu kluba, pasionirani ljubitelj engleskog fudbala, a posebno Liverpula.

Neretko sebe motiviše puštajući čuveni hit “You’ll never walk alone” ili gledajući golove Kenija Dagliša, Pitera Brzdlija i Jana Raša.

Upitan na koji ga engleski klub asocira rad, Denić je odgovorio kao iz topa:

"Rad je srpki Vest Hem! Po mnogim parametrima je sličnost skoro ekvivalentna. Oba kluba su nastala kao radnička. I jedni i drugi imaju prepoznatljivu Akademiju iz koje su ponikli mnogi igrači kasnije priznati u globalnim okvirima fudbala. Frenetičnost navijača je vidljiva i kod jednih i kod drugih i ta strast prelazi u neku posebnu dimenziju privrženosti. Muzički rodonačelnici OI panka, bendovi poput 'Cock Sparrer' i 'Cockney Rejects' koji neskriveno podržavaju 'čekićare', pandan grupama poput 'Životinja', 'Štrajkačkog odbora' ili 'Vizanta' koji su u svojim pesmama opevali navijačku emociju prema klubu sa Banjice!".

Želeo bi bi on i Aleksandar Lutovac, mladi reprezentativci Srbije, naprave fudbalske karijere poput Rija Ferdinanda i Frenka Lamparda koji su ponikli u Omladinskoj školi Vest Hema.

"Prioritet svih prioriteta je da sačuvamo Rad, sa tradicijom od 60 godina na elitnoj sceni Srbije i verujem da smo spremni za ispunjenje tog cilja", rekao je mladi kapiten banjičkog superligaša.

Povezano

Sve vesti