mondo.rs

Minut ćutanja u Humskoj za "Bezbijeve bebe" VIDEO

Autor:

Predstavnici Mančester junajteda i Ambasade Velike Britanije u Beogradu danas su na terenu stadiona Partizana održali minut ćutanja za poginule fudbalere engleskog tima pre 60 godina.

27
A- A A+

Prošlo je šest decenija od tragičnog događaja i smrti gotovo celog tima Mančester junajteda. Beograd je usko povezan sa tom tragedijom, jer su sportisti engleskog kluba poginuli u avionskoj nesreći kod Minhena, vraćajući se sa utakmice protiv Crvene zvezde u Kupu evropskih šampiona.

Utakmica Crvena zvezda - Mančester junajted odigrana je 5. februara 1958. godine na stadionu Partizana. Meč u Beogradu završen je 3:3, ali je Mančester prošao dalje, jer je prvom meču pobedio rezultatom 2:1.

Nesreća se dogodila prilikom trećeg pokušaja poletanja letelice po snežnoj mećavi, a tom prilikom poginula su 23 putnika, od čega osmorica fudbalera ekipe koju je predvodio Mat Bezbi, kao i trojica članova kluba. 

Predstavnici Mančester junajteda, podmlatka tog kluba, kao i Ambasade Velike Britanije u Beogradu danas su odali poštu tragično nastradalim fudbalerima Junajteda.

Pogledajte video snimak sa Twitter profila UK in Serbia
 Više o ovoj tragediji pogledajte na Twitter-u na heštegu #busbybabes

Povezano

Sve vesti