Otvoren centar o stradanju na KiM

Autor:

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji otvorilo je Dokumentaciono-informativni centar, koji će prikupljati dokumenata o progonima, stradanjima i uništenoj imovini na KiM.

2
A- A A+

Centar će prikupljati dokumenta o progonima, stradanjima i uništenoj imovini licima sprske, romske i ostale nealbanske nacionalnosti, kao i o uništenim verskim i kulturno-istorijskim objektima na KiM.

Centar je otvorilo Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji, koje je najavilo da će sva prikupljena dokumentacija poslužiti za podnošenje krivičnih tužbi protiv svih država koje su učestvovale u NATO agresiji.

Ministarka za populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović poručila je da će ova Vlada Srbije u okviru svih ingerencija i zakona činiti da se dođe do istine, pošto je to pravo i obaveza svakog čoveka moderne civilizacije.

Ona je nakon obilaska spomen sobe "Kosmetske žrtve" rekla da su mogli još jednom da se podsete koliko bol nema granice, kao i da je još intenzivniji kada nema pravde.

Prisustvovali su predstavnici Kancelarije za KiM, Komisije za nestala lica Vlade Srbije, Vojske Srbije i drugih državnih organa, kao i v.d. direktor EPS-a Milorad Grčić kome je uručena zahvalnica za veliki doprinos tog preduzeća da se čuje istina o kosmetskim žrtvama.

O 540 nestalih Srba nigde odgovora

Tagovi:

Povezano

Sve vesti