• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Film o legendi: Dokumentarac "Džajić"

Izvor mondo.rs

U Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu 12. februara biće prikazan film novinara Sabahudina Topalbećirevića "o fudbaleru, direktoru, predsedniku i zatvoreniku Draganu Džajiću"

 Dokumentarni film o Draganu Džajiću Izvor: MN Press
Izvor: MN Press

Emotivna priča o jednom od najboljih jugoslovenskih fudbalera svih vremena, Draganu Džajiću, njegovim počecima, uspesima i teškim životnim iskušenjima ekranizovana je u dokumentarnom filmu "Džajić - Stazama šampiona", koji će premijerno biti prikazan u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu, 12. februara u 20 časova.

Autor filma, novinar Sabahudin Topalbećirević, u produkciji Al Jazeera Balkans, napravio je priču o dečaku sa Uba, legendi Crvene zvezde, osvajaču titule prvaka Evrope i sveta, koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

To je film o fudbaleru, tehničkom direktoru, predsedniku i zatvoreniku, u kojima je Džajić otkrio i detalje o kojima ranije nije govorio.

Na 6. Međunarodnom festivalu sportskog filma Zlatibor, Sabahudin Topalbećirević dobio je nagradu za najbolji film o sportskoj legendi, a Al Jazeera Balkans za produkciju, uz obrazloženje da je "hrabro začeprkao i po 'drugoj strani medalje' i doneo autentičnu bolnu priču o stradanju velikog asa u kovitlacu interesa vinovnika novokomponovanog društva".

Autor je jedan je od najpoznatijih novinara i komentatora u Bosni i Hercegovini i regionu, koji je izveštavao s najvažnijih sportskih manifestacija iz celog sveta, a autor je i brojnih dokumentarnih filmova o sportskim ličnostima i događajima, između ostalih nagrađivanog filma "Naša brazilska priča", koji govori o stvaranju fudbalske reprezentacije BiH.

Komentari 19

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ko Bi Rekao . . .

I Ukp i Vjt su pomogli u skupljanju dokumentacije za film . Greota da se ne stekne celokupna slika o coveku .

Pizon

Alo bre,kad se pomene Dzajic ima da stojite mirno,ovakvog fudbalera niste imali i necete nikad.Zato tisina bre pacovi maleni.

Idi begaj

@Pizon Od Džajića je za tri koplja bolji bio Stjepan Bobek, a bolji su i Miloš Milutinović i Milan Galić, pogotovo po učinku u reprezentaciji, a da ne govorimo o rezultatima u reprezentaciji. Pogledaj Džajićeve reprezentativne "uspjehe",m a pogledaj recimo Galićeve ili Bobekove i sve će ti biti jasno.

SERIJE