Ministar zdravlja u poseti kompaniji Coca-cola

Autor:

Predstavljeni dosadašnji rezultati na zajedničkim projektima Ministarstva zdravlja i kompanije i najavljena dalja podrška zdravstvenoj politici

4
A- A A+

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar posetio je Coca-Cola sistem, koji ove godine obeležava 50 godina poslovanja u Srbiji.

Na sastanku su predstavljeni rezultati ostvareni u okviru višegodišnje saradnje Ministarstva sa kompanijom i Rosa vodom, koja od 2010. godine podržava bebe i roditelje kroz osnivanje banaka humanog mleka i otvaranje škola roditeljstva širom Srbije.

"Postojeća mreža škola roditeljstva biće osnažena sa ukupno 20 novih škola, čime će roditelji više od 5.000 beba dobiti podršku prilikom osnivanja porodice. Želimo da naša primarna zdravstvena zaštita ostane najveći oslonac roditeljima, jer imamo stručan kadar i posvećene zaposlene. U tom smislu su Rosa škole roditeljstva prava nadogradnja onoga što kao Ministarstvo činimo i zahvaljujemo se Rosi i Coca-Cola sistemu na dugoročnoj podršci porodicama, najvažnijem segmentu našeg društva", izjavio je Lončar, navodi se u saopštenju kompanije.

Uz postojeće inicijative, Coca-Cola sistem, kao članica "Udruženja za prehrambenu industriju" u okviru Privredne komore Srbije je podržao i Nacionalni program za prevenciju gojaznosti, zajedničku kampanju Ministarstva zdravlja i prehrambene industrije.

Kampanja "Teži ravnoteži" biće pokrenuta u ovoj godini i imaće za cilj da kroz informativno-edukativne aktivnosti sa potrošačima doprinese usvajanju zdravih načina ponašanja građana, koji se odnose na ishranu i fizičku aktivnost.

"Kao lider u oblasti proizvodnje bezalkoholnih napitaka, svesni smo promena navika potrošača, te se i mi kao kompanija menjamo. Proizvodimo napitke sa smanjenim sadržajem šećera u različitim veličinama pakovanja, kako bismo potrošačima olakšali kontrolu unosa šećera, i predstavljamo informacije o našim napicima na vidnom mestu na pakovanjima. Poštujemo preporuke Svetske zdravstvene organizacije o preporučenoj količini unosa šećera i želimo da budemo deo rešenja i programa koji se sprovode širom sveta u cilju smanjenja gojaznosti. Ponosni smo što u Srbiji imamo partnerske odnose i dugoročne programe sa Ministarstvom zdravlja, jer kao odgovorna kompanija sa bogatim iskustvom želimo da budemo podrška Vladi Srbije", istakao je generalni direktor Coca-Cola HBC Srbija Aleksandar Ružević.

Na sastanku je najavljena dalja saradnja sa kompanijom na brojnim inicijativama, kao i nastavak projekata Rosa vode, koja će i u narednim godinama biti podrška roditeljima širom Srbije.

Povezano

Sve vesti