mondo.rs

Google pravi konzolu za igre i gejming servis

Autor:

PlayStation, Xbox i Switch izgleda dobijaju neočekivanu konkurenciju.

2
A- A A+

Sve što Google radi, uglavnom prođe dobro. Nakon pretrage, softvera i hardvera na red su došle igračke konzole i gejmerski onlajn servis. S obzirom na to šta sve Google poseduje i nudi već sad ovo i nije neko iznenađenje, ukoliko je tačno, navodi GSMArena.

Striming gejming servis za sada nosi naziv „Yeti“, a hardver će biti potpisan kao i telefoni - Made by Google, a neimenovani izvori na koje se oslanja vest pomenutog sajta tvrdi da je Google izuzetno ozbiljan po pitanju svog gejming nastupa i već neko vreme se „opasno“ sprema za to. Za sada je poznato i to da će „Yeti“ raditi sa Chromecast sistemom, ali će se razlikovati od Twitch ponude.

Google će igre do korisnika isporučivati isključivo putem interneta, bez potrebe za kupovinom diskova, a servis će biti na bazi pretplate. Za razvoj novih usluga Google će koristiti svoju impresivnu Cloud i internet infrastrukturu i tako će pokušati da ugrabi deo gejming tržišta, koji po The Information proceni, u ovom trenutku vredi više od 109 milijardi dolara.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Povezano

Sve vesti