Zašto Bekame: Ušao u kutiju sa 10.000 komaraca!

Autor:

Ne, nije dokon, niti se radi o nekom novom bizarnom načinu za podmlađivanje bogataša. Imao je baš, baš dobar razlog. Pogledajte...

14
A- A A+

"Pridružite mi se u podizanju svesti i iskažite svoju vašu podršku kampanji @malariamustdie", napisao je Dejvid Bekam ispod ovog videa koji je objavio na svom Instagram profilu: 

Da, oko njega je stvarno letelo 10.000 komaraca, ali slavni fudbaler nije oklevao u nameri da podrži akciju Svetske zdravstvene organizacije protiv malarije, koju prenose komarci, a od koje je samo 2016. godine umrlo 445.000 ljudi!

"Svaka dva minuta neko dete umre od malarije", poručio nam je Bekam, koji se pridružio kampanji "Malarija mora da umre - kako bi milioni mogli da žive".

Malarija je parazitska bolest koju prenose komarci, i koja se zajedno sa sidom "bori" za neslavno mesto najvećeg zdravstvenog problema planete.

Njeno ime, "mal aria", što na italijanskom znači "loš vazduh", dolazi od starog i netačnog mita da je malarija bolest koju izaziva teški i smrdljivi vlažni vazduh močvara.

U Srbiji je, uglavnom nema, ali je 2016. potvrđeno šest slučajeva među migrantima. Prčitajte:

Kako se prenosi malarija, koji su simptomi

Povezano

Sve vesti