Tender: Da vidimo ko nam to pretura po đubretu

Autor:

Radi boljeg nadzora i kontrole, pogon Gradske Čistoće Otpad i deponija u Vinči biće obezbeđeni video nadzorom i posebnim alarmnim sistemom.

3
A- A A+

vinča, deponija, smeće, đubre Foto: Mondo/Goran Sivački

Javno komunalno preduzeće Gradska čistoća raspisalo je tender za ugradnju sistema kontrole komunalnog otpada na deponiji Vinča i u pogonu Otpad, sa bezbednosno informativnim sistemom za praćenje, piše portal E-kapija.

Sistem kontrole, kako navede, namenjen je praćenju tokova komunalnog otpada od mesta sakupljanja po radnim jedinicima JKP Gradska čistoća Beograd, pa do zbrinjavanja u pogonu Otpad gde se vrši sortiranje, odnosno na deponiju Vinča, gde se odlaže.

Uz uvođenje video nadzora, planirano je i uvođenje sistema za kontrolu i evidenciju radnog vremena, kao i alarmnog sistema.

Deponija Vinča: Šta će nastati od rugla Beograda?

Kako navode, rok za slanje ponuda je 14. mart ove godine.

U Beogradu je krajem septembra prošle godine potpisan ugovor o javno-privatnom partnerstvu u pružanju usluge tretmana i odlaganja komunalnog otpada u deponiji Vinca.

Ugovor, vredan 300 miliona evra, potpisali su tada Sekretarijat za zaštitu životne sredine, preduzeće Beocista energija, kao i privatni partner, konzorcijum SUEZ Groupe - Environment Investments limited", a njime je predviđeno da se razvije sistem za upravljanjem komunalim otpadom koji podrazumeva zatvaranje i sanaciju deponije u Vinči, te izgradnju kogenerativnog postrojenja za proizvodnju toplotne i električne energije iz otpada.

Povezano

Sve vesti