mondo.rs,MONDO/Agencije

Vest o smrti Nebojše Glogovca potresla region

Mediji u regionu preneli su vest o smrti legendarnog glumca.

7
A- A A+


"Jutarnji list" i "Slobodna Dalmacija" prenose pisanja srpskih medija i navode da je preminuo jedan od najtalentovanijih i najpopularnijih srpskih glumaca.

Oni podsećaju da je Glogovac, koji je igrao u filmu "Ustav Republike Hrvatske" Rajka Grlića, pre 10 dana hitno primljen na Institut za onkologiju Kliničkog centra Srbije.

"Klix.ba" i "Oslobođenje" navode da je prvi film u kojem se Glogovac pojavio bio "Vukovar, jedna priča" u kojem je igrao lik vojnika Fadila, dok je prvu glavnu ulogu ostvario u filmu "Ubistvo s predumišljajem" Gorčina Stojanovića gde je tumačio lik Bogdana, Srbina iz Hrvatske ranjenog na ratištu.

Neke od uloga po kojima će ostati upamćen, kako navode, ostvario je u filmovima "Bure baruta", "Nebeska udica", "Munje", "Kad porastem biću kengur", "Do koske", "Klopka", "Branio sam Mladu Bosnu", "Krugovi" te u serijama "Porodično blago", "Moj rođak sa sela", "Vratiće se rode", "Vojna akademija"...

Od 1996. godine bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta gde je odigrao niz zapaženih uloga u predstavama "Sumnjivo lice", "Metamorfoze", "Hadersfild", "Šine", "Lutalica", "Lažni car Šćepan Mali", "Hamlet"...

Medu kritičarima, kako ističu mediji, važio je za jednog od najboljih glumaca u regionu i da je za svoj umetnički rad je dobio mnogobrojne nagrade.

Povezano

Sve vesti