MONDO/Beta

ZOI nisu Holivud: Ujedinjena Koreja lako poražena

Autor:

Hokejašice Severne i Južne Koreje, koje nastupaju pod zastavom Ujedinjene Koreje, doživele su debakl u prvom meču na ZOI.

0
A- A A+

Ništa od senzacije!

Ženska korejska reprezentacija u hokeju na ledu, sastavljena od hokejašica Južne i Severne Koreje danas je ispisala olimpijsku istoriju pošto je prvi put nastupila na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.


Utakmica Koreje i Švajcarske odigrana je pred rasprodatom halom, a tim Koreje ima veliku podršku navijača, među kojima i obučenih u crveno čirlidersica iz Severne Koreje.


Bila je to istorijska utakmica, ali nije imala holivudski završetak, pošto je Švajcarska pobedila više nego ubedljivo - 8:0.

Meču je prisustvovala i Kim Jo Džong, sestra severnokorejskog lidera Kim Jong Una. Ona je gledala utakmicu zajedno sa predsednikom Južne Koreje Mun Džae Inom.

Formiranje zajedničkog hokejaškog tima je jedan od ključnih sporazuma Južne i Severne Koreje posle nekoliko rundi pregovora o saradnji tokom Zimskih olimpijskih igara, koje traju do 25. februara.

Sportisti Južne i Severne Koreje su nastupili na jučerašnjoj ceremoniji otvaranja Igara pod jedinstvenom zastavom koja prikazuje nepodeljeno poluostrvo.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.