U Beogradu uhapšen "beli mag"!

Autor:

Policija je uhapsila D. M., "belog maga" dok ga je 20 ljudi čekalo ispred kancelarije u Beogradu da ih - "izleči", javljaju beogradski mediji.

12
A- A A+
policija, marica, interventna, auto, saobraćaj, nesreća, ubistvo, hapšenje, uhapsio,  policijski automobil, policajci, milicija, Foto: Mondo/ Stefan StojanovićD.M. (50) je uhapšen zbog sumnje da je sa N. K. (30) pokušao da iznudi pola miliona evra od jednog Beograđanina (57) u manastiru kod Šida, piše "Blic".

List piše da je, već osuđivani prevarant, poznat i pod nadimkom koji je sam sebi nadenuo - "beli mag", ovoga puta rešio je da iskoristi svog klijenta kako bi nasamario žrtvu iz Beograda za sumu od čak pola miliona evra.

Sve je počelo kada je N. K. došao kod "belog maga" da mu ovaj skine "crnu magiju" i pritom mu platio za te usluge.


"D.M. je zloupotrebio nesreću čoveka. Obećao mu je da će ga 'izlečiti' ako mu ovaj pomogne u iznudi od jednog imućnog Beograđanina. Sva trojica - i žrtva, i N.K. koji je posrednik u zločinu, ali i 'beli mag', inače su dobrostojeći", kaže izvor "Blica".

Kada je oštećeni uoči Nove godine došao na dogovoreno mesto, u manastir kod Šida, N. K. mu je prišao, omamio ga elektrošokerom i uz pretnju pištoljem zahtevao isplatu 500.000 evra kako ne bi naudio njemu i njegovoj porodici.

Žrtvi su dali instrukcije kako će i kada, u narednom periodu isplatiti novac, nakon čega su je pustili. Beograđanin je pokušaj iznude prijavio policiji, pa su D.M. i N. K. uhapšeni.

Po nalogu nadležnog tužioca, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu biti dovedeni na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici.

D. M., koji je rodom iz Bijeljine, pre 11 godina je hapšen jer je takođe iznuđivao novac, ali rođacima koje je zastrašivao "crnom magijom". Zbog toga je bio osuđen na pet godina zatvora. On i njegov saučesnik Z. G. iz Novog Sarajeva, pretnjama su iznudili više od 300.000 evra.

Povezano

Sve vesti