Novi Sad je prvak sveta!

Autor:

Novi Sad je pobedio na svetskom takmičenju za grad sa najviše ljudi koji zimi idu biciklom na posao ili u školu, saopštila je večeras Novosadska biciklistička inicijativa.

9
A- A A+
Novi Sad Foto: MONDO/Milutin Vujičić Novi SadNovi Sad je pobedio ispred američkih gradova Denver i Boulder, zatim Zagreba, Skoplja i finskog Oulua.

Reč je o prijateljskom takmičenju pod nazivom "Zimsko bicikliranje do posla" (Winter Bike To Work Day), koje traje već nekoliko godina među biciklistima širom sveta.

Nagradu osvaja grad čiji su stanovnici najaktivniji i koji se prijave na istoimenom sajtu.

Novosadska biciklistička inicijativa je animirala Novosađane da se prijave, sa željom da popularizuje zimsku vožnju bicikla.

Beograd kao metropole - postaje raj za bicikliste


U utorak su organizovali su besplatan doručak za sve bicikliste koje su zatekli na ulici, a juče, tokom poslednjeg dana takmičenja, organizovali su zajedničku vožnju kroz Novi Sad.

Pobednik je proglašen na Kongresu zimskog biciklizma (Winter Cycling Congres s) u Moskvi, gde je Novosadska biciklistička inicijativa dobila Winnie nagradu, odnosno proglašena je za najbolju volontersku organizaciju.

Ukupno 1.393 Novosađana, od kojih 115 učenika, bilo je prijavljeno za "Zimsko bicikliranje", a iz drugoplasiranog Denvera 1.165, trećeplasiranog Bouldera 817, Zagreba 621, Skoplja 471, Oulua 333.

Povezano

Sve vesti