mondo.rs

Kada ćemo gledati poslednje Nebojšine filmove

Autor:

Dva ostvarenja koja je glumac snimio pre nego što ga je bolest pokosila za nekoliko meseci biće prikazana u bioskopima.

1
A- A A+

Poslednja dva filma koja je prerano preminuli Nebojša Glogovac snimio publika će gledati ove jeseni.

Glogovac je poslednju televizijsku ulogu ostvario u "Nemanjićima", a njegova koleginica iz serije Jelena Gavrilović rekla je za MONDO da je bio, i ostaće, "večita inspiracija".

DIRLJIVO: Cveće i pisma na Nebojšinom motoru

Poslednje filmske uloge Nebojša je ostvario paralelno, snimajući dva filma maltene istovremeno.

Prvi je "Južni vetar", krimi priča u kojoj Glogovac igra narko-bosa. U tom filmu, nakon više decenija, glumio je sa Draganom Bjelogrlićem sa kojim je debitovao na televiziji. U "Boljem životu", prvi put smo videli Glogovca pred kamerama kao Bobinog školskog druga.

Scenario "Južnog vetra" inspirisan je autentičnim iskustvima ljudi koji su bili uključeni u kriminalne aktivnosti i oslikava suštinsku borbu između dobra i zla. To je poučna priča upućena mladima u Srbiji, ispričana kroz isprepletane sudbine njihovih vršnjaka i svih onih koji su u želji za boljim životom napravili pogrešan izbor.

Glavni junak ovog filma je Miloš Biković, koji je za MONDO pričao kako je bilo oživeti Beograd devedesetih.

MONDO TV: Upoznajte "Južni vetar"

Izvor: MONDO

Bjela: Bio je bolji glumac od svih nas

Drugi film je "Zaspanka za vojnike" Predraga Gage Antonijevića, istorijski spektakl zasnovan na "Srpskoj trilogiji" Stevana Jakovljevića.

Oba filma trebalo bi da premijerno budu prikazana ove jeseni. Postoji još jedan film koji domaća publika nije videla, "Apsurdni eksperiment" Boška Ilića. Ta visokobudžetna naučno-fantastična priča podeljena u dve celine već je prikazivana u svetu pre dve godine, ali bi srpska premijera trebalo da bude ovog leta.

Mi smo izdvojili najbolje uloge Nebojše Glogovca...

Izvor: MONDO

...a u anketi nam recite po kojoj ćete ga vi najviše pamtiti.


Povezano

Sve vesti