Ovacije Pešiću: Barselona pregazila Bilbao!

Autor:

Srpski trener Svetislav Pešić dočekan uz aplauze u palati sportova "Blaugrana" u kojoj je svoj stari-novi tim vodio do ubedljive pobede.

22
A- A A+


U poslednjih 10 mečeva Barselona je ostvarila svega dve pobede, ali "krvna slika" se već promenila na debiju "Karija" Pešića koji je Katalonce preuzeo posle 14 godina.

Svetislav Pešić se vratio u dvoranu u kojoj je bio omiljen (Barseloni je doneo i prvu titulu u Evroligi) i zaslužio je ovacije na početku meča, odnosno aplauze posle "obavljenog posla" i (pre)ubedljive pobede Katalonaca nad nemoćnim Bilbaom.

Već u prvoj četvrtini Barselona je napravila dvocifrenu razliku, da i na kraju i maksimalnom razlikom od +32 dobili meč: 90:58 (23:14, 12:13, 27:10, 32:17).

Pešićeva ekipa je bila izuzetno dominantna u skoku (38:22), a uprkos ubedljivoj pobedi - nijedan od igrača Barselone nije "odskočio": Ribas, Ertel, Tomić i Moerman su imali po 12 poena, s tim da je Francuz imao 8 asistencija i Hrvat 9 skokova, dok je još Oriola bio dvocifren sa 10. Kod poraženih Hamink je ubacio 12, a Redivo 10.

Ovo je 13. pobeda Barselone u Endesi čime se izjednačila sa Baskonijom na trećoj poziciji, dok pobedu više ima Valensija.

Suvereni lider je Real Madrid (17-2) koji ima i odigran meč manje.


Podsetimo, Barselona je otpustila Sita Alonsa nakon serije loših rezultata i odlučila da angažuje proverenog srpskog stručnjaka do kraja sezone.

Povezano

Sve vesti