Ženo, nađi drugi posao!

Autor:

Da postoji nagrada za poznatu ličnost koja je dala najviše nenormalnih saveta, sigurni smo da bi je dobila Gvinet Paltrou.

2
A- A A+

Od kada Gvinet Paltrou ima svoj lajfstajl sajt Goop, bili smo svedoci saveta od kojih je svaki sledeći bio sumanutiji od prethodnog. Zbog toga je neretno bila kritikovana u javnosti, čak su se oglašavali i stručnjaci koji su upozoravali da njeni saveti mogu da ugroze nečije zdravlje ili život, ali ona nastavlja po starom.

Bivši muž, otac njene dece - BRAT?

Ovog puta našla se na meti kritika zbog objavljivanja članka u kojem se žene ohrabruju da budu "što je moguće mršavije" (leanest liveable weight).

Vidite li ciglu neuspeha na raskrsnici života?

U članku pod nazivom "Otkrivamo mitove o dijetama", dr Trejsi Man objašnjava šta znači izraz najniža moguća kilaža.

"To se odnosi na genetski određenu kilažu koju telo ima, uprkos naporima od te kilaže pobegnete", kaže ona.

Uprkos tome što je pravdala svoju izjavu govoreći da ne podržava izgladnjivanje, kritike na društvenim mrežama su uzele maha, a najveći problem je što smatraju da je fraza "najmršavije moguće" u tom članku - opasna.

Neki na društvenim mrežama tvrde da je to isto kao da su napisali „budite što mršaviji možete, a da ne umrete“, dok drugi jednostavno kažu da su ih "te reči užasno iznervirale".

"Kako bi bilo da ohrabrite žene i devojčice da imaju zdravu telesnu težinu", upitao je jedan korisnik Twittera.

Ironično u celoj priči je da je poenta članka objavljenog na sajtu Goop bila da objasni ljudima kako da odrede zdravu telesnu težinu.

"Poručila sam ljudima da budu što mršaviji mogu, ali ne ispod toga. Mislima sam na to da prihvate svoju optimalnu težinu jer to je ono što njihovo telo želi, tu kilažu je lako održavati i biće zdravi. S obzirom na to da je takva težina genetski predodređena, jedini razlog zašto vam treba dijeta je ako ste trenutno iznad te kilaže", kaže Man.

Pored ovih koji su kritikovali članak, ima i onih koji ga brane i smatraju da kritičari jednostavno nisu pažljivo pročitali.

"Ljudi najniža moguća kilaža ne znači to što mislite", jedan je od komentara na društvenim mrežama.

Na kraju, verovatno je da su ovi kritičari zaista pogrešno protumačili ovaj savet, ali je činjenica da Gvinet Paltrou nikako da se „odmakne“ od skandala otkako je osnovala sajt Goop.

Nešto ranije su je stručnjaci kritikovali zbog teksta o domaćoj kremi od kafe koja može loše da utiče na zdravlje, ali i zbog teksta „Kako da brzo skinete kilažu“. U tom tekstu fitnes guru Trejsi Anderson savetuje svakodnevne treninte, ali i ishranu bez glutena, uz što manje ugljenih hidrata.

Bilo je tu još koječega...

Opet ima bizaran savet

Ko bi rekao?!

Daje 28.000 za šejk svaki dan?!

Povezano

Sve vesti