Ultradesničari zovu na protest zbog Vučića

Autor:

Ultradesna Autohtona Hrvatska stranka prava pozvala je građane na protest zbog dolaska u Zagreb, kako navode, "četnika Aleksandra Vučića u Hrvatsku". Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić tvrdi da u tom gradu nema ustaša.

41
A- A A+
Hrvatska, zastava Hrvatske, hrvatska zastava, hrvatska, Hrvati Foto: MN Press

U "pozivu Hrvaticama i Hrvatima", objavljenom na zvaničnom sajtu A-HSP, navodi se da će protest biti održan ispred "sedišta (Milorada) Pupovca" jer je, kako navode, "on vladar Hrvatske, a ne Markov trg".

Nema informacija da je policija odobrila ovaj protest.

Protest je zakazan za 11 sati, a nakon toga je najavljena šetnja do Ambasade Srbije u Zagrebu, gde će, kako kažu, Vučiću poručiti da "nije dobrodošao u Hrvatsku, da je zločinac i četnik", a upitaće ga, dodaju, gde mu je "telohranitelj Vasilije Vidović".

Na nogama snajperisti, specijalci, detektivi...!

U saopštenju se navodi da je Vidović bio četnički vojvoda koji je, kažu, predvodio napad na Škabrnju i tamo, kako tvrde, "počinio teške zločine nad nedužnim hrvatskim civilima".

BANDIĆ: U ZAGREBU NEMA USTAŠA

Gradonačelnik Zagreba je, veče uoči posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu, poručio da dijalog između Hrvatske i Srbije nema alternativu, kao i da srpskog predsednika neće dočekati ustaše jer, kako je rekao, ustaša u tom gradu nema.

Na hitno sazvanoj konferenciji za novinare, Bandić je govorio o aktuelnom političkom trenutku.

Bandić, inače, predsednik Stranke rada i solidarnosti, koji baštini šesti mandant na funkciji gradonačelnika Zagreba, rekao je da ono što se poslednjih sedam dana događa u Hrvatskoj i Srbiji traži odgovornost.

"Važno je ovo što se događa zadnjih nedelju dana i što će se dogoditi sutra u Zagrebu", ocenio je Bandić i dodao da je Vučićeva poseta izazvala "neviđenu galamu".

Zagreb: "Spustite roletne kad dođe Vučić"

Smatra da je dobro organizovati dijalog jer je on, kaže, neminovan, a posetu predsednika Srbije je ocenio "potrebnom i pozitivnom".

"Dok god najavljuju da će Vučića u Zagrebu dočekati ustaše, ozbiljan dijalog nije moguć", upozorio je Bandić i istakao:

"Dijalog između ustaša i četnika kao istorijski poraženih nije moguć. Ali dijalog između Srba i Hrvata je moguć i potreban. Jer druge alternative nema", rekao je Bandić.

Komentarišući medijske napise u Beogradu i Zagrebu, Bandić je rekao da "Vučića neće dočekati ustaše, jer ih u Zagrebu nema".

Hrvati u udarnoj kampanji protiv dolaska Vučića

Povezano

Sve vesti