I Kruševljanka na NBA Ol-staru

Autor:

Srbija će imati više predstavnika u Los Anđelesu.

0
A- A A+


Košarkašica Sportskog kluba za decu i omladinu sa posebnim potrebama Palestra Saška Vujičić igraće unified basket na NBA ol-star manifestaciji za vikend u Los Anđelesu.

"Veoma sam uzbuđena što idem, oduvek se bavim sportom, najpre fudbalom, a od pre sedam-osam godina košarkom, u kojoj igram beka", rekla je Saška, čiji se otac takođe bavio fudbalom, dok je brat uspešni bokser.

Saška Vujičić (21) će na put krenuti u utorak uveče zajedno sa trenerom Mirelom Milojević, a utakmica će sei grati u subotu.

Vujačiće i Milojević će na ol-star NBA lige otići na predlog Specijalne olimpijade Srbije, po odobrenju Svetske specijalne olimpijade.

One su o mogućnosti da učestvuju na tom događaju obaveštene pre dva meseca nakon čega je usledilo popunjavanje formulara, snimanje kratkog filma o Saški, njenoj tehnici i taktici igre, te čekanje na odgovor organizatora.

"Bile smo presrećne kada su nam javili da je Saška izabrana da učestvuje“ kazala je Mirela Milojević i dodala da iz Evrope putuju samo još dvojica Nemaca, igrač i trener, dok su ostali učesnici iz SAD i sa ostalih kontinenata.

U ekipama unified basketa biće po četiri košarkaša ili košarkašice NBA i po šestoro predstavnika Specijalne olimpijade, a igraće se više utakmica.

"To je jedinstvena prilika da se podigne svest o učesnicima Specijalne olimpijade, o njihovim sposobnostima i prilika da sa milionima gledalca širom sveta podelimo poruku inkluzije kroz sport", navela je Milojevićeva.

Tagovi: