ZOI: Vukićević dobar, Stevović bez plasmana

Autor:

Srpski skijaši započeli su takmičenje na Olimpijskim igrama u Pjongčangu. Posle mnogo problema održana alpska kombinacija

0
A- A A+

Organizatori Zimskih olimpijskih igara imaju mnogo problema sa nevremenom u Pjongčangu, zbog čega su odloženi mnogi treninzi, ali i trke.

Srpski sportisti u veoma hladnoj Južnoj Koreji konačno su započeli takmičenje na Zimskim olimpijskim igrama.

Na stazi su bili Marko Vukićević i Marko Stevović, koji su nastupali u alpskoj kombinaciji.

Marko Vukićević osvojio je ukupno 25. mesto, a Marko Stevović nije ostvario plasman.

Vukićević je u spustu zauzeo 24. mesto u vremenu 1:21,31 minuta, a u slalomu, gde je startovao kao sedmi, trku je završio na 27. poziciji – 50,43 sekunde. On je u ukupnom plasmanu zauzeo 25. mesto u vremenu 2:11,74 minuta, odnosno 5,22 sekunde iza pobednika Marsela Hiršera (2:06,52).

Za razliku od njega Marko Stevović napravio je u grešku u slalomskoj trci, pa je zbog promašene kapije "poništio" i rezultat u spustu.

Stevović je u spustu zauzeo 59. mesto, ostvarivši vreme 1:24,47, a u slalomu je odvezao trku, ali je diskvalifikovan zbog greške.

U kombinaciji je startovalo ukupno 65 skijaša, a trku je završilo samo 37 takmičara.

Marsel Hiršer je trijumfovalno okončao nastup i osvojio prvu zlatnu olimpijsku medalju u karijeri.

Austrijanac je napravio veliki rezultat jer je posle spusta bio 12, ali je u slalomu uspeo da nadoknadi zaostatak i osvojio je ukupno drugu olimpijsku medalju u karijeri. Prethodno je imao srebro u Sočiju u slalomu 2014.

Srebrnu medalju u alpskoj kombinaciji u Pjongčangu osvojio je Francuz Aleksi Pinturo rezultatom 2:06,75 minuta, odnosno 0,23 sekunde sporije od Hiršera, dok je bronza pripala njegovom zemljaku Viktoru Mufi Žandeu sa 1,02 sekunde zaostatka u odnosu na pobednika (2:07,54).

Povezano

Sve vesti