Vranjske lutalice hvataće beogradski šinteri

Autor:

Lokalna samouprava u Vranju saopštila je danas da će hvatanje i zbrinjavanje napuštenih pasa u narednih godinu dana u Vranju biti povereno beogradskoj firmi Avenija MB. Protest lokalnih udruženja za zaštitu životinja.

2
A- A A+
lutalice lutalica pas psi životinje čopor ker kerovi napušteni psi Foto: MONDO/Lana Stošić Ilustracija

Iz gradske uprave Vranja navode da je firma izabrana na konkursu na kome je bila jedina učesnica, kao i na osnovu kriterijuma "najniža ponuđena cena", uz to da maksimalni predviđeni iznos ugovorenog posla iznosi 3.750.000 dinara bez PDV-a.

Kontrolu hvatanja i proveru broja pasa vršiće gradska inspekcija zoo higijene pri Odeljenju za inspekcijske poslove. Hvatanje i zbrinjavanje napuštenih pasa podrazumeva i vakcinaciju, ugradnju čipa, sterilizaciju, kao i smeštaj napuštenih pasa u prihvatilište.

DOKLE VIŠE? Psi lutalice izujedali dve žene u Nišu

"Samo tokom prethodne godine iz gradskog budžeta je isplaćeno preko pet miliona dinara na ime odšteta građanima zbog ujeda pasa pa će realizacijom pomenutog ugovora troškovi i izdvajanja iz gradskog budžeta biti višestruko manji", navode iz gradske uprave Vranja.

Prema ugovoru firma Avenija MB je zadužena za hvatanje i zbrinjavanje pasa lutalica u Vranju za period od godinu dana ili dok se ne potroše predviđena sredstva.

Zbog odluke gradske uprave da taj posao poveri beogradskoj firmi nekoliko udruženja za zaštitu životinja iz Vranja najavilo je, preko lokalnih medija, protestno okupljanje ispred gradske uprave navodeći da su "konkursna dokumentacija i tehnički uslovi bili takvi da je bilo jasno da se javna nabavka sprema za poznatog ponuđača".

Iz udruženja za zaštitu životinja su preko medija upozorili da će "zbog takve odluke gradske vlasti stradati psi i gradski budžet".

Povezano

Sve vesti