Balkanski melanholik objavio novi roman

Autor:

Muzičar Srđan Marjanović objavio roman "OK, presvući ću se" o kojem oni koji su ga pročitali kažu: "Ovo se 'guta'!".

1
A- A A+
Srđan Marjanović Foto: MONDO/Predrag Vujić

Srđan Marjanović je dobro poznato ime jugoslovenske pop-rok scene. Pogotovo starijima koji pamte hitove poput "Mi smo jedno drugom govorili Vi", "Bebo, ne plači"...

Ovaj 66-godišnji kantautor, koji se još kao klinac preselio iz rodne Banjaluke u Beograd, i koji iza sebe ima 15 studijskih albuma, ponovo se vratio na scenu novim pesmama, ali i novim romanom "OK, presvući ću se", koji je danas predstavio u Beogradu.

"Roman o poslednjim urbanim herojima... noćnom životu Beograda i borbi autentičnih junaka za svoje parče neba", napisao je književni kritičar Petar Arbutina. Na promociji se čuo i ovakav opis: "Roman koji se guta!".

presvlačenje, Srđan Marjanović Foto: MONDO/Dragana TodorovićUČESTVUJE U IZBORU ZA EUROSONG

Marjanović će se 20. februara takmičiti na festivalu "Beovizija" u Sava centru kada će biti izabran predstavnik Srbije na 63. Eurosongu u Lisabonu. Pesmu "Bar da znam" Marjanović će otpevati u duetu sa Emilom Fetahovićem iz Crne Gore, učesnikom "Pinkovih zvezda".

Marjanović, koga nazivaju i jednim od poslednjih jugoslovenskih muzičkih melanholika, iznenadio je sadržajem romana, koji je, zapravo, triler.

"Ovo je nova avantura za mene u koju sam ušao sračunato i namerno", rekao je Marjanović na predstavljanju romana, u kojem čitalac paralelno prati priče 20-godišnje devojke iz Smedereva, koja po svaku cenu želi u Beograd, i nekadašnjeg fudbalera, 50-godišnjaka, sredovečnog muškarca koji se bavi marketingom, panično shvatajući da mu život prebrzo izmiče.

Njih dvoje se susreću i počinje ljubavna veza, protkana mnogim nepredviđenim dešavanjima, uključujući misteriozno ubistvo...

Roman je objavila izdavačka kuća "Čarobna kuća".

Povezano

Sve vesti