ONI su naši heroji! (FOTO)

Autor:

Nagrada za najplemenitijeg pojedinca u minuloj godini, a koja se inače dodeljuje 55. put, pripala je starijem vodniku Ivanu Ristiću iz Leskovca. Zlatnom plaketom nagrađene monahinje, autorka emisije "S Tamarom u akciji"...

1
A- A A+

Kompanija Večernje novosti uručila je danas, u okviru svoje tradicionalne akcije "Najplemenitiji podvig godine", priznanja pojedinicima i organizacijama, a

Ristić je 5. oktobra, rizikujući svoj život, spasao život ženi koju je muškarac pokušao da ubije nožem.

OVO JE HEROJ MEDO, najpoznatiji Podgoričanin!Zlatnom plaketom za najplemenitiji kolektivni podvig nagrađene su monahinje manastira Svete Petke u Izvoru kod Paraćina, dok je specijalno priznanje žirija za najplemenitiji podvig uručeno Tamari Grujić, autorki emisije "S Tamarom u akciji", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Najplemenitiji ljudi Srbije - danas je njihov danHrabrom Aleksandru Ćupu iz Novih Banovaca posthumno je dodeljena Zlatna plaketa za najplemenitiji podvig, jer je spasavajući tuđe živote dao svoj.

Zlatnu plaketu za dečji podvig žiri je dodelio Jovani Leposavić, golmanki ŽFK Crvena zvezda, koja je posle izlečenja od karcinoma organizovala niz humanitarnih akcija za najmlađe onkološke pacijente.

Srebrne plakete dobili su i Farhad Nuri iz Avganistana, komunalni policajci Miloš Nikolić i Igor Milosavljević, Marijan Arsić iz Vučaka, "Vozači velikog srca", Milun Đačić iz Mišićeva, Rodoljub Nićiforović iz Pariza, policajac Ivan Ember iz Temerina, vatrogasci iz Velsa, vatrogasac Miodrag Rajković iz Niša i Ljubomir Antonijević, iz Kuršumlije.

"Običan" HEROJ: Samo sam odbio da počinim zločin